Ondanks gebrekkige voorbereiding knalt Kelderman uit startblokken in Giro: 'Het gaat heel goed' Wielrennen
Wielrennen

Ondanks gebrekkige voorbereiding knalt Kelderman uit startblokken in Giro: 'Het gaat heel goed'

Ondanks gebrekkige voorbereiding knalt Kelderman uit startblokken in Giro: 'Het gaat heel goed'

In de tijdrit van de Giro d'Italia waren de ogen vooral gericht op Tom Dumoulin en Mathieu van der Poel, maar er was nog een andere Nederlander die sterk reed: Wilco Kelderman. De renner van BORA-hansgrohe werd zevende, op zeventien tellen van winnaar Simon Yates.

Voor de microfoon van Eurosport laat Kelderman weten 'dik tevreden' te zijn. 'Mijn voorbereiding heeft me in alle opzichten niet echt vertrouwen gegeven. Daardoor heb ik minder op de tijdritfiets kunnen trainen.' Kelderman kwam in de Ronde van Valencia ten val en raakte ook nog eens besmet met het coronavirus. Geen al te beste seizoenstart, dus. Daarmee herhaalde hij nog eens de teksten die hij voor de Girostart al uitsprak. Ook toen was Kelderman al niet vol vertrouwen.

Kelderman richt vizier op etappe naar de Etna

Gelukkig voor de Nederlander krijgt hij het goede gevoel langzaam maar zeker weer te pakken. 'Daar ben ik blij mee. Tot nu toe gaat het heel goed.' Desgevraagd laat Kelderman dan ook weten met vertrouwen rond te rijden in het peloton. 'Maar de hoge bergen moeten nog komen. Het begin is het begin, de Etna is de volgende stap', zo doelt hij op de bergetappe van aanstaande dinsdag.

In het algemeen klassement staat Kelderman na twee dagen vijfde, op slechts 24 seconden van Van der Poel en dertien seconden op Yates. Alleen Dumoulin staat er - op vijf seconden van Yates - nog tussen van de klassementsrenners, op de rest vergaarde Kelderman reeds een kleine voorsprong. De aankomst op de Etna volgt dinsdag, op de eerste dag na de eerste rustdag. Die volgt maandag al, omdat de renners dan vanuit Hongarije naar Sicilië vliegen, waar vanaf dinsdag drie dagen gekoerst gaat worden.

Namens BORA-hansgrohe is Kelderman momenteel de beste klassementsrenner. Hij wordt uitgespeeld in een zogenaamde tridente, samen met Jai Hindley en Emanuel Buchmann. Die twee verspeelden zaterdag een stuk meer tijd op winnaar Yates. Hindley staat nu 23e in het klassement op 45 seconden van Van der Poel. Buchmann verloor, mede door een crash, al 1.08 minuten op de klassementsleider in twee dagen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws