Dumoulin ontvangt lofzang op nationale televisie: 'Ik voel me enorm vereerd' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin ontvangt lofzang op nationale televisie: 'Ik voel me enorm vereerd'

Dumoulin ontvangt lofzang op nationale televisie: 'Ik voel me enorm vereerd'

Tom Dumoulin was op zaterdag 15 oktober te gast bij het BNNVARA-programma Matthijs gaat door, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Naast een interview werd de wereldkampioen tijdrijden van 2017 ook middels een (muzikale) ode extra in de spotlights gezet.

Het gaat naar eigen zeggen goed met Dumoulin. Bovenal voelt hij zich, na zijn per directe stoppen in augustus 2022, enorm vrij en doet hij vooral dingen die hij de afgelopen jaren naar zijn mening te weinig heeft kunnen doen. 'Ik voel me heel licht de afgelopen twee maanden. Vrij snel nadat ik gestopt ben, ben ik zes weken op reis gegaan. Ik ben pas twee weken thuis en moet dus nog een beetje landen. Maar ik spreek nu veel af met vrienden en ik drink weer biertjes, soms net eentje teveel', stelt hij lachend.

Na een aantal vragen, waarin de Giro-winnaar van 2017 zijn muzikale voorkeuren (The Rolling Stones, De Dijk, maar ook keiharde techno), herinneringen en ervaringen uit de doeken doet, wordt Dumoulin gevraagd waarom hij relatief weinig in de media te zien is. 'Daar heb ik niet altijd behoefte aan', is hij stellig in zijn antwoord. Vervolgens richt het gesprek zich weer op de muziek en zingt Jacqueline Govaert (leadzangeres Krezip) de gestopte Dumoulin toe met het passende Krezip-nummer 'Sweet Goodbyes'. 'Ik ben er echt een beetje door geraakt. Hij kwam echt binnen', aldus Dumoulin, die Govaert bedankt voor haar optreden. 'Ondanks dat ik de tekst al ken, heb ik er nu echt goed naar geluisterd. Ik vind hem heel mooi en toepasselijk.'

Dumoulin heeft nog geen moment spijt gehad van stoppen 

Op de vraag of Dumoulin nog in een verwerkingsproces zit naar aanleiding van zijn stoppen, antwoordt de drievoudig ritwinnaar in de Tour ontkennend. 'Het lijf doet het iets minder dan een paar jaar geleden. Het voelt een klein beetje versleten aan. Maar ik ben de afgelopen maanden enorm gelukkig geweest, zeker nadat ik aankondigde om te stoppen. Het echte verwerken moet dan misschien nog komen. Ik kan prima zo naar een wielerwedstrijd op televisie kijken. Ik ben zelfs naar het WK in Australië gegaan als toeschouwer en heb daar geen moment spijt van gehad.'

Dumoulin voelt zich nergens toe verplicht, maar wil zijn carrière toch nog op een bepaalde manier afsluiting geven. Vervolgens wordt hij in de vorm van een heuse ode door Van Nieuwkerk nogmaals geëerd en geroemd om zijn prestatie op de racefiets. Onder muzikale begeleiding van de Sven Hammond Big Band, die het Morricone-nummer The Ecstasy of Gold ter gehore brengt, wordt de carrière van Dumoulin op prachtige wijze samengevat. 'Dank jullie wel. Ik voel me vereerd', stelt Dumoulin over zijn lofzang.

Bekijk hieronder de beelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws