Koen Bouwman en Jai Hindley maandag aanwezig bij bekendmaking parcours Giro d'Italia 2023 Wielrennen
Wielrennen

Koen Bouwman en Jai Hindley maandag aanwezig bij bekendmaking parcours Giro d'Italia 2023

Koen Bouwman en Jai Hindley maandag aanwezig bij bekendmaking parcours Giro d'Italia 2023

Maandagavond wordt het parcours van de Giro d'Italia 2023 bekendgemaakt in Milaan en dat gaat niet ongezien voorbij. Zo maakt de RCS bekend dat Jai Hindley, Koen Bouwman en Arnaud Démare er als winnaars van de roze, blauwe en paarse trui van 2022 bij zullen zijn in Milaan.

De 106e Giro d'Italia zal op 6 mei 2023 van start gaan in Fossacesia, waar een tijdrit van achttien kilometer over een fietspad verreden zal worden. De dag nadien staat er een vlakke rit voor de sprinters op het programma; de rest van de ritten moet nog officieel bekendgemaakt worden, maar er doen geruchten de ronde dat er veel tijdritkilometers opgenomen worden in de ronde. Dat zou natuurlijk gunstig zijn voor Remco Evenepoel, die al liet doorschemeren graag van start te zullen gaan in de Giro.

In het Giorgio Gaber-theater in Milaan weten de renners maandag alvast wat het gaat worden, met Hindley, Bouwman en Démare op de voorste rijen. Ook Vincenzo Nibali en Alberto Contador zullen voorgesteld worden op het podium namens de RCS. De presentatie is van half zes tot acht uur te volgen via de Eurosport Player, terwijl In de Leiderstrui je zo snel mogelijk zal voorzien van de informatie vanuit Milaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws