Dumoulin, Oomen en Kruijswijk namens Jumbo-Visma in Ronde van Catalonië Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin, Oomen en Kruijswijk namens Jumbo-Visma in Ronde van Catalonië

Dumoulin, Oomen en Kruijswijk namens Jumbo-Visma in Ronde van Catalonië

Jumbo-Visma rekent in de traditioneel zware Ronde van Catalonië, die maandag begint, op de diensten van Tom Dumoulin, Sam Oomen en Steven Kruijswijk. De ploeg wil voor het klassement gaan.

Ploegleider Marc Reef ziet het als een goede test voor zijn mannen. 'Ze kunnen er finales rijden en dat is goed voor het gevoel. Tom, Sam en Steven kunnen zich meten met de wereldtop en koersritme opdoen.' David Dekker zal zich richten op de sprints, terwijl Rohan Dennis, Robert Gesink en Chris Harper de luxeknechten zijn.

Oomen is volgens Reef op de weg terug. ' Door ziekte heeft hij een aantal wedstrijden niet kunnen rijden, maar in Catalonië vindt hij een parcours op zijn maat. Het is voor hem een mooie kans om te kijken wat hij kan in een World Tour-koers van dit niveau.'

Ook Kruiswijk zal zich richten op een goede plaats in de algemene rangschikking. 'Steven heeft er een goede winter en voorbereiding opzitten. Tot een val in Parijs-Nice vorige week verliep alles goed voor hem. Hij had het goede gevoel terug en we moeten afwachten hoe dat nu gaat zijn.'

Selectie Jumbo-Visma Ronde van Catalonië 2022

Steven Kruijswijk
Sam Oomen
Robert Gesink

Chris Harper
David Dekker
Tom Dumoulin

Rohan Dennis


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws