Dupont sprint naar ritwinst in door valpartijen ontsierde tweede rit Etoile des Bessèges Wielrennen
Wielrennen

Dupont sprint naar ritwinst in door valpartijen ontsierde tweede rit Etoile des Bessèges

Dupont sprint naar ritwinst in door valpartijen ontsierde tweede rit Etoile des Bessèges

De tweede rit in de Etoile des Bessèges is een prooi geworden voor Timothy Dupont. De machtsprinter bleef na een razendsnelle finale vol valpartijen de concurrentie voor. Pierre Barbier werd tweede, voor Giacomo Nizzolo.

In een etappe over 154 kilometer waren het vijf vluchters die vroeg de benen namen. Ludovic Robeet (Bingoal-Wallonie Bruxelles), Alexandre Delettre (Delko), Tony Hurel (St Michel), Maximilian Picoux (Roubaix) en Vojtech Repa (Kern Pharma) reden snel een dikke drie minuten bij elkaar, en dat was het ook wel. Cofidis (Laporte) en Total Direct Energie namen vervolgens de controle in het peloton.

Terwijl Delettre, die woensdag al de bergtrui veroverde, op de gecategoriseerde hellingen de bergpunten sprokkelde, bleef het peloton lang rustig. Terwijl het begon te regenen, achtervolgde het pak in een gecontroleerd doch strak tempo aan dik veertig kilometer per uur. Met nog zeventig kilometer voor de wielen, was het verschil teruggebracht tot 2.30 minuten. Op vijftig kilometer van de meet waren er nog twee minuten over.

Robeet laat medevluchters achter, maar is niet opgewassen tegen peloton

Op dik veertig kilometer van de finish vond Robeet het vooraan genoeg geweest. De 26-jarige Belg versnelde en toen hij omkeek, zag hij dat er niemand mee was. Terwijl de achtervolgers eerst echt nog niet opgaven, bleef Robeet stug doorrijden. Met nog dertig kilometer voor de wielen hield hij een kloof van twee minuutjes op het peloton, waar BORA-hansgrohe inmiddels het heft in handen had genomen. De achtervolgers gaven de zich niet veel later alvast gewonnen.

Toen het gros van de sprintersploegen op kwam zetten en de nervositeit in het peloton steeg, was ook Robeet eraan voor de moeite. De onvermijdelijke massasprint zat eraan te komen in aankomstplaats La Calmette. Trek-Segafredo (Pedersen), B&B Hotels (Coquard), AG2R (Sarreau), BORA (Ackermann); allemaal waren ze vertegenwoordigd op de eerste rij van het peloton.

Een val van enkele renners ontsierde de spurtvoorbereiding, waarbij met name een INEOS en AG2R-renner hard tegen het asfalt klapten. Voorin was het alle hens aan dek om voorin de laatste kilometer in te duiken, maar geen een ploeg wist echt de leiding te nemen. Arkéa-Samsic beukte als eerste de laatste rechte lijn in, die volledig ontsierd werd door een zeer zware val. In alle chaos was het Dupont die uiteindelijk wist te winnen.

Uitslagen en klassementen na etappe 2 Étoile de Bessèges


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws