Etoile des Bessèges etappe 2 | Dupont blij, Sarreau: 'Renners nemen te veel risico's' Wielrennen
Wielrennen

Etoile des Bessèges etappe 2 | Dupont blij, Sarreau: 'Renners nemen te veel risico's'

Etoile des Bessèges etappe 2 | Dupont blij, Sarreau: 'Renners nemen te veel risico's'

De tweede rit van de Etoile des Bessèges werd opgeschrikt door enkele zware crashes in de slotfase. De Belg Timothy Dupont won uiteindelijk door Pierre Barbier en Giacomo Nizzolo voor te blijven, maar de verhalen komen waarschijnlijk van de mannen die tegen de grond gingen of dat zagen. In de Leiderstrui verzamelt de reacties na de meet.

Winnaar Dupont: 'Dit is geweldig'

De grote winnaar van de dag was verrassend genoeg Timothy Dupont. De Belg van Bingoal-WB verschalkte meerdere topspurters in La Calmette. 'Ik merkte niet veel van de valpartij op vijfhonderd meter', stelt Dupont na afloop. 'Ik wist echter op het juiste moment op te zetten, en dat het dan lukt is geweldig', jubelt de spurter tegenover DirectVelo.

Nummer drie Nizzolo wil meer

Giacomo Nizzolo spurtte naar plek drie in La Calmette. De Europees kampioen remonteerde Nacer Bouhanni, maar kon vervolgens niet voorkomen dat hij zelf overklast werd door Barbier en Duport. 'Een derde plaats is niet slecht', zegt de spurter van Qhubeka-ASSOS achteraf. 'Ik heb vertrouwen dat we met meer vertrouwen naar morgen kunnen trekken.' Vrijdag staat er opnieuw een spurtrit gepland in de Franse rittenkoers.

Sarreau na zevende plek: 'We nemen te veel risico's'

Marc Sarreau was afgelopen augustus mede-slachtoffer bij de horrorcrash van Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen, maar wist donderdag in Frankrijk de dans te ontspringen. 'Het was een gevaarlijke finale. Er zijn te veel risico's genomen en dat leidt tot valpartijen. Gelukkig ben ik niet bang en heb ik een goede reflex in huis, waardoor ik de crashes heb kunnen ontwijken', aldus de spurter tegenover Cyclism'Actu.

Pedersen ontsnapt miraculeus: 'Vooral blij dat ik niet gevallen ben'

Mads Pedersen wist ternauwernood te ontsnappen aan de valpartij op vijfhonderd meter van de finish. De Deen raakte een fiets, moest horizontaal de weg over en kwam tot stilstand tegen een hek. Na afloop is de ex-wereldkampioen opgelucht. 'Ik ben vooral blij dat ik niet gevallen ben', zegt de nummer drie van woensdag. 'Ik heb alleen een snee aan mijn vinger. Het hoort bij het wielrennen.' De move van Pedersen bracht wel een renner van Bingoal-WB hard ten val, maar het is nog niet bekend wie dat was.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws