Eekhoff reageert op cynische Van Aert: 'Zou het sowieso opnieuw doen, kunnen geld wel gebruiken' Wielrennen
Wielrennen

Eekhoff reageert op cynische Van Aert: 'Zou het sowieso opnieuw doen, kunnen geld wel gebruiken'

Eekhoff reageert op cynische Van Aert: 'Zou het sowieso opnieuw doen, kunnen geld wel gebruiken'

Wout van Aert noemde het 'een beetje sneu': Nils Eekhoff die bij de tussensprint in de zestiende etappe van de Tour de France op het laatste moment over de groene trui heen kwam en won. De Nederlander kreeg voor de start van etappe 17 de kans om zich te verdedigen bij Sporza.

Eekhoff gaat bij de tussensprint niet te kennen dat hij voor de punten wilde gaan en dus rolde Van Aert nietsvermoedend over de streep. Eekhoff zorgde er met een late versnelling voor dat hij toch nog de volle twintig punten raapte. 'Ik kreeg vijftig kilometer van de sprint te horen dat daar geld te rapen lag. Dat kunnen we wel gebruiken. Veel renners weten dat niet, ik ook niet. Ik ben er dan maar vol voor gegaan', zo legt hij uit.

Eekhoff kan niets met kritiek Van Aert

Dat hij Van Aert verraste en daarmee een directe sprint uit de weg ging, daar haalt Eekhoff z'n schouders over op. 'Wout was een beetje verrast en heeft wat te lang gewacht, denk ik. Hij zei een beetje cynisch: chapeau. Ik snap dat wel, maar de sprint ligt er niet voor niets. Volgens mij mag daar dan ook gesprint worden.'

Het ging Van Aert echter niet per se om de punten, maar meer om de manier waarop Eekhoff won. 'Ik zou het sowieso opnieuw doen, het is iedereen zijn recht', aldus de Nederlander van Team DSM. 'Het verbaast me wel dat er niet meer renners sprinten, iedereen kan de centen gebruiken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws