Cijfers en foto's bewijzen: Van Aert stapte letterlijk 2,5 minuut af om te wachten op Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

Cijfers en foto's bewijzen: Van Aert stapte letterlijk 2,5 minuut af om te wachten op Vingegaard

Cijfers en foto's bewijzen: Van Aert stapte letterlijk 2,5 minuut af om te wachten op Vingegaard

Er worden in de koers weleens grapjes gemaakt over knechten die vanuit de kopgroep moeten wachten op hun kopman, om zo een tactisch plan uit te spelen. Vaak zijn er geen beelden van, maar gelukkig is dat wel het geval in de Tour de France van 2022.

Wout van Aert schoof dinsdag in de zestiende etappe mee met een grote kopgroep en draaide de hele dag mee rond. Toen de laatste klim achter de rug was, volgde alleen nog een meetrap-afdaling. Van Aert werd gemaand om te wachten op Vingegaard, maar de groep met favorieten reed nog zo'n vijf minuten achter de groene truidrager.

Een aanwezige toeschouwer langs de kant stond op de top van de klim en legde Van Aert vast, op het moment dat hij letterlijk voet aan de grond zette om te wachten. Na enkele minuten kwamen Vingegaard en ploegmaat Sepp Kuss voorbij en kon Van Aert z'n ding doen in de afzink. Het ontmoedigde Tadej Pogacar, die zijn plannen om aan te vallen op de slotklim afblies, zo vertelde hij na afloop.

Van Aert en McNulty dalen rustig af

Cijfers van Strava bewijzen dat Van Aert in totaal 2,5 minuut heeft gewacht, om vervolgens weer een beetje in gang te schieten. Dat gebeurde wel aan een tempo van slechts 25 kilometer per uur. Brandon McNulty - ploegmaat van Pogacar bij UAE Team Emirates - maakte het wat dat betreft nog bonter. De Amerikaan zat ook in de vroege vlucht en moest ook wachten. Hij stapte niet af, maar daalde voor bijna zes minuten aan 15 kilometer per uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws