Update | Pogacar staat er bijna alleen voor: Majka moet Tour met dijbeenblessure verlaten Wielrennen
Wielrennen

Update | Pogacar staat er bijna alleen voor: Majka moet Tour met dijbeenblessure verlaten

Update | Pogacar staat er bijna alleen voor: Majka moet Tour met dijbeenblessure verlaten

(19 juli 2022) Het was een opvallend gezicht in de zestiende rit van de Tour de France: Rafal Majka die bergop plots bijna ten val kwam en daardoor zijn plek in de elitegroep van klassementsrenners verloor. De schade van dit euvel kan echter wel eens groter zijn dan gedacht. 'Rafal heeft last van zijn knie', liet één van de sportief directeuren van UAE-Team Emirates weten.

Majka versnelde net met kopman Tadej Pogacar aan zijn wiel, toen hij plots door zijn ketting heen trapte en bijna tegen de vlakte ging. De Pool stak direct zijn hand in de lucht voor assistentie na die kettingbreuk, maar uiteindelijk was het vooral zijn knie die hem in het restant van de rit in de weg zat. De meesterhelper van Pogacar kwam namelijk met zijn knie op zijn frame na het incident, wat hem flink wat pijn opleverde. Uiteindelijk kwam Majka met een achterstand van veertien minuten op etappewinnaar Hugo Houle over de meet in Foix.

Ploegleider Andrej Hauptman gaf na afloop tekst en uitleg bij het Deense TV2, nadat Majka de ploegbus in strompelde. 'Zijn ketting brak en daarbij sloeg zijn knie hard op de fiets. Rafal heeft pijn', liet de Sloveen weten in een korte reactie. Op Instagram liet Majka nog weten dat hij uitkijkt naar de dagen die komen. 'Er zijn nog veel bergen op komst', was de bijbehorende tekst vanuit zijn kant, zonder ook maar met een woord te reppen over zijn mogelijke knieblessure.

Het was sowieso niet de dag van UAE-Team Emirates. Marc Soler finishte buiten tijd met maagproblemen en het lukte kopman Pogacar niet om afstand te nemen van zijn grote rivaal Jonas Vingegaard, die hem als een schaduw volgde bij vier aanvallen. Desondanks blijft Pogacar de moed erin houden, hij vertelde na de rit dat hij het ook de komende dagen gaat proberen in de Pyreneeën.

Update - 20 juli 2022 (13.05 uur): Majka geeft op door knieblessure

Rafal Majka kan de Tour de France niet vervolgen, zo heeft UAE Team Emirates in een persbericht laten weten. De Poolse klimmer liep in de zestiende etappe door mechanische problemen een verrekking op aan zijn dijbeen, zo vertelt ploegdokter Adrian Rotunno. Bij deze actie heeft Majka spierbeschadiging opgelopen, middels een scheur in de rechter quadriceps-spier.

Majka is na Vegard Stake Laengen en George Bennett (beide corona-positief) en Marc Soler (ziek) de vierde renner die moet opgeven bij UAE. Tadej Pogacar heeft in de Pyreneeën alleen nog de fysiek reeds gekwetste Marc Hirschi, hardrijder Mikkel Bjerg en klimmer Brandon McNulty bij zich.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws