Eenkhoorn heeft bewondering voor 'superster' Van Aert: 'Ik zou er knettergek van worden' Wielrennen
Wielrennen

Eenkhoorn heeft bewondering voor 'superster' Van Aert: 'Ik zou er knettergek van worden'

Eenkhoorn heeft bewondering voor 'superster' Van Aert: 'Ik zou er knettergek van worden'

Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn koerst sinds dit jaar voor de Belgische ploeg Lotto-Dstny, maar hij maakte de afgelopen jaren bij Jumbo-Visma de gekte rondom Wout van Aert mee. 'Hij kan nergens heen gaan zonder dat hij bekend wordt', schetst Eenkhoorn.

We troffen Eenkhoorn bij de start van de E3 Saxo Classic, één van de weinige Vlaamse koersen die hij dit voorjaar doet. Als Nederlands kampioen geniet hij ook wel wat bekendheid, maar dat valt naar eigen zeggen in het niet bij datgene Van Aert zo nu en dan moet ondergaan. 'Wout is gewoon een superster natuurlijk, maar dat is voor hem soms ook irritant.'

'Hij kan nergens heen gaan zonder dat 'ie herkend wordt. Ik kan gewoon door een supermarkt lopen, dan is er niets aan de hand. Dat gaat bij hem niet', verklaart Eenkhoorn de verschillen. 'En hij heeft dat overal en altijd. Hij heeft ook een heel herkenbare kop natuurlijk', glimlacht Eenkhoorn.

‘Dat is niet van de een of andere dag gebeurd', brengt Eenkhoorn wat nuance aan. Wel heeft de man van Lotto-Dstny zeer veel respect voor hoe zijn voormalige kopman ermee omgaat. 'Daar heb ik bewondering voor, hoe hij dat weet te managen. Hij trekt zich daar weinig van aan, ik zou er knettergek van worden. Mensen kunnen soms heel opdringerig doen en willen van alles van hem, maar je kunt niet duizend mensen per dag pleasen.’

Wout van Aert is een gewilde persoonlijkheid in België
Wout van Aert is een gewilde persoonlijkheid in België

Veel respect in het peloton voor Van Aert en co: 'Die gasten zijn zó goed'

In het peloton voelt Eenkhoorn het respect voor Van Aert, maar ook voor Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. 'Die gasten? Het heeft met hun klasse te maken, die gasten zijn zó goed. Kijk naar Pogacar: die reed vorig jaar de Ronde van Vlaanderen en die zit daar ook gelijk mee. Het maakt voor hen niet uit of er kasseien liggen of niet, die kunnen alles', stelt Eenkhoorn.

Donderdag lees je een uitgebreid interview met Eenkhoorn op onze website, waarin hij ingaat op zijn verdere wedstrijdprogramma en doelen van dit voorjaar.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws