Eerste profoverwinning voor Kobe Goossens in kletsnatte omstandigheden: 'Ik ging vol gas in de afdalingen' Wielrennen
Wielrennen

Eerste profoverwinning voor Kobe Goossens in kletsnatte omstandigheden: 'Ik ging vol gas in de afdalingen'

Eerste profoverwinning voor Kobe Goossens in kletsnatte omstandigheden: 'Ik ging vol gas in de afdalingen'

De eerste profoverwinning van Kobe Goossens is een feit. De 26-jarige Belg van Intermarché-Circus-Wanty reed solo naar de winst in de Trofeo Andratx. 'Een bijzonder gevoel', zo omschrijft de coureur. Vooral in de natte afdalingen kon de klimmer het verschil maken, waarna hij genoeg voorsprong had om het zegegebaar te kunnen maken.

'Ik voelde in het begin van de koers al dat ik sterker was in de afdalingen', analyseerde Goossens direct na afloop in het flashinterview. 'Ik vroeg onze ploegleider of ik hem mocht lossen in de afdaling', doelt hij op Cian Uijtdebroeks (BORA-hansgrohe), met wie Gossens lange tijd vooruit reed. 'Maar de ploegleider twijfelde een beetje. Toch ging ik vol gas in de afdaling en loste ik hem. Daarna moest ik wel vol gaan tot aan de finish.'

Zo begon Goossens met een voorsprong van rond de twee minuten aan de laatste klim van de dag, de Coll de la Creueta. 'Ik wist dat als ik anderhalve minuut voorsprong zou hebben, dat dat best oké zou zijn. Maar ik hoorde ook dat UAE en Quick Step aan het achtervolgen waren, dus ik verwachtte dat het close zou worden. Toen ik hoorde dat de achtervolging stopte en er geen organisatie achter mij was, begon ik er weer in te geloven.'

Tweede zege Intermarché-Circus-Wanty op Mallorca

Voor de Belgische WorldTour-formatie Intermarché-Circus-Wanty is het alweer de tweede zege van dit prille seizoen. Eerder won de ploeg van teammanager Aike Visbeek al de Trofeo Calvia, eveneens op het Spaanse eiland Mallorca. 'Op trainingskamp voelden we al dat iedereen heel sterk en op hoog niveau was. Ook de sfeer in het team was echt ongelooflijk. Iedereen gaat zo goed met elkaar om, dat we het beste van elkaar naar boven halen', aldus Goossens.

Net als in de door Rui Costa gewonnen koers, was de zon in de door Goossens gewonnen Trofeo Andratx niet te bekennen. 'Bij de start was het eigenlijk best goed. Maar toen ik de wolken boven de Coll de Puig Major zag, ging ik vol gas. Dat was oké, maar ik geloof wel dat het in het peloton in de afdalingen niet echt lekker was', doelt de vierdejaars prof op de natte omstandigheden.

Voor Goossens betekende het in ieder geval zijn eerste overwinning bij de profs. 'Vorig jaar was ik hier al heel goed. Dus ik was heel gemotiveerd. Net als het hele team. Het is gewoon heel speciaal om hier te winnen', sloot Goossens af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws