Tarling degradeert Van Aert en Bissegger op EK tijdrijden; jonge Brit wint met straatlengte voorsprong Wielrennen
Wielrennen

Tarling degradeert Van Aert en Bissegger op EK tijdrijden; jonge Brit wint met straatlengte voorsprong

Tarling degradeert Van Aert en Bissegger op EK tijdrijden; jonge Brit wint met straatlengte voorsprong

Joshua Tarling heeft het EK tijdrijden bij de elite op zijn naam geschreven. De negentienjarige(!) Brit had een geweldig ritme te pakken, nam elke bocht perfect en declasseerde de overige deelnemers. Stefan Bissegger pakte de zilveren medaille, Wout van Aert kon niet meedoen om het goud en werd derde

Sjoerd Bax vertrok al vroeg in de namiddag voor zijn tijdrit over 29 kilometer. De Nederlander gold niet als een van de topfavorieten en ook niet als een van de outsiders, maar zou al snel laten zien dat hij geweldige benen had. Mannen als Yves Lampaert konden niet onder de snelle eerste tussentijd van Bax duiken, en bij de tweede tijdmeting werd duidelijk dat Bax nog niet aan het stilvallen was. Na 20 kilometer reed de Nederlander 57 kilometer per uur gemiddeld. Toen hij over de streep kwam, had hij de snelste tijd.

Toen de favorieten bij de tweede tijdmeting kwamen, werd duidelijk dat Bax de tijdrit niet zou gaan winnen. Stefan Bissegger was bij de tweede tussentijd al een halve minuut sneller, en toen moesten Tarling, Van Aert en Stefan Küng nog komen. Deze vier jongens zouden gaan strijden om de medailles.

Harde val Küng in de finale

Een harde smak van Stefan Küng zorgde echter dat hij niet mee kon doen om de ereplaatsen. De ervaren Zwitser reed met hoge snelheid tegen de hekken aan, terwijl hij op podiumkoers lag. Terwijl hij onder het bloed zat en zijn helm aan alle kanten gebroken was, kroop hij nog naar de finish. Om het podium deed hij echter niet meer mee.

Verslag gaat verder onder de tweet.

De snelste tijd was op dat moment voor Bissegger, die een geweldig slot had gereden. Van Aert deed zijn uiterste best om voor de Zwitser te blijven, maar kwam een paar tienden van een seconde tekort. De ervaren Belg moest dus genoegen nemen met de voorlopig tweede plaats, maar toen moest Tarling nog komen.

Tarling deklasseert concurrentie

En Tarling nam geen genoegen met een tweede of een derde plek. De jonge Brit kreeg het voor elkaar om de concurrentie helemaal naar huis te rijden. Met 42 seconden voorsprong wist hij Bissegger en Van Aert te verslaan. De negentienjarige Brit mag zichzelf met recht Europees kampioen noemen. Eerder op de dag won Marlen Reusser het EK tijdrijden bij de vrouwen.

Uitslag EK tijdrijden elite mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Lees het EK tijdrijden 2023 terug in ons liveblog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws