Eindwinnaar Wellens spreekt van 'goed compromis': 'Iedereen vond het gevaarlijk na de eerste passage' Wielrennen
Wielrennen

Eindwinnaar Wellens spreekt van 'goed compromis': 'Iedereen vond het gevaarlijk na de eerste passage'

Eindwinnaar Wellens spreekt van 'goed compromis': 'Iedereen vond het gevaarlijk na de eerste passage'

Tim Wellens schreef zondag voor de derde keer dé rittenkoers van de Benelux op zijn naam, de wedstrijd die tegenwoordig als de Renewi Tour door het leven gaat. 'Het was een goede week, de eindwinst was het doel', spreekt de renner van UAE Team Emirates na afloop van een geslaagde week.

Matej Mohoric, die de etappe uiteindelijk won, zette Wellens nog wel even onder druk. Zijn ploegmaat Matteo Trentin was mee met de Sloveen, maar hij maande hem terug om het gat dicht te rijden. Die keuze had zeker niet te maken met mindere benen. 'Ik voelde me goed vandaag, maar het was het beste dat we met iedereen samen bleven als een andere renner gaat', legt Wellens in gesprek met Sporza uit.

De koers werd ook even geneutraliseerd. De renners vonden het plaatselijke circuit te gevaarlijk en knepen in de remmen. Na overleg met de coureurs maakte de organisatie de keuze om de tijdsopname op vijf kilometer van de finish te leggen. 'Iedereen vond het gevaarlijk na de eerste passage. We zijn dan gestopt om te overleggen met de organisatie en vonden een oplossing', zegt Wellens. Ritwinnaar Mohoric was juist kritisch en vond dat de renners voorafgaand aan de etappe hun zorgen hadden moeten delen.

'Achteraf gezien valt alles mee en maakten we de goede beslissing.'

Tim Wellens

'Op het einde is het moeilijk om iedereen achter een beslissing te krijgen, sommigen wilden stoppen. Uiteindelijk denk ik dat we een goed compromis vonden', is Wellens tevreden over de uitkomst. Bij het ingaan van de laatste vijf kilometer liet de renner zich gelijk uitzakken. Veel moeten we daar niet achter zoeken. 'Mij laten uitzakken was niet echt een statement, ik wilde gewoon geen risico meer nemen. Achteraf gezien valt alles mee en maakten we de goede beslissing.'

De eindzege is voor Wellens een opsteker, nadat hij lang moest herstellen van een zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Destijds brak hij zijn sleutelbeen op meerdere plekken. Daardoor miste hij onder meer de Ronde van Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws