Mas kijkt vooral naar Roglic in de Vuelta: 'Hij is misschien beter in vorm dan de anderen' Wielrennen
Wielrennen

Mas kijkt vooral naar Roglic in de Vuelta: 'Hij is misschien beter in vorm dan de anderen'

Mas kijkt vooral naar Roglic in de Vuelta: 'Hij is misschien beter in vorm dan de anderen'

Enric Mas gaat naar de Vuelta a España met klassementsambities. De Spaanse kopman van Movistar Team werd in de vorige twee edities van de Spaanse grote ronde tweede en ziet dit jaar een sterker deelnemersveld dan hij gewend is in zijn thuisland verschijnen. Toch blijft hij strijdvaardig. 'Ik heb veel en goed getraind en hoop frisser te zijn dan mijn rivalen', zo citeert het Spaanse ES Ciclismo de renner.

Zijn rivalen, dat zijn de usual suspects. 'Er zijn veel belangrijke tegenstanders, je kunt niet denken dat de winnaar van de Giro (Primoz Roglic, red) of de winnaar van de Tour (Jonas Vingegaard, red) ook zomaar de Vuelta komt winnen. Dan gaan we de fout in.' Al moet hij wel toegeven dat Roglic erg sterk oogde in de Ronde van Burgos. 'Er komen meerdere geweldige renners en ze zijn in vorm. Al is Roglic misschien beter dan de anderen, dan Remco Evenepoel in Vingegaard. Laatst in Burgos kwam hij niet eens uit het wiel op de bergaankomst naar Lagunas de Neila.'

Mas weet dus wie zijn concurrenten zijn en hoe goed ze in vorm zijn, maar over zijn eigen vorm is nog weinig bekend. 'Ik heb in de Tour een valpartij die niet heel ernstig was', aldus de renner. Hij moest de Tour wel al op de eerste dag verlaten. 'Het was vooral moeilijk om weer op niveau te komen. Ik heb na de Tour niet meer gekoerst, maar heb daardoor ook minder intense inspanningen moeten doen. Ik hoop in goede vorm te zijn, ik heb de afgelopen drie weken veel en goed getraind en ben op hoogtestage geweest.'

Mas: 'Heb goede resultaten nodig na zoveel opoffering'

In tegenstelling tot Roglic (maar ook Vlasov) heeft Mas geen voorbereidingskoers gereden. 'Ik ben niet naar Burgos geweest, dus ik hoop de Vuelta frisser te bereiken dan de rivalen. Ik heb al bijna een jaar geen overwinning behaald, en ik heb er een nodig. Na zoveel opoffering kan ik geen jaar zonder goede resultaten. Ik zal proberen te winnen in de Vuelta en daarna wil ik er weer staan in de Italiaanse klassiekers', aldus een gedreven Mas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws