Eritreeër Mulubrhan verdedigt leiderstrui middels ritzege met verve in slotrit Ronde van Rwanda Wielrennen
Wielrennen

Eritreeër Mulubrhan verdedigt leiderstrui middels ritzege met verve in slotrit Ronde van Rwanda

Eritreeër Mulubrhan verdedigt leiderstrui middels ritzege met verve in slotrit Ronde van Rwanda

Henok Mulubrhan heeft de achtste en laatste etappe in de Ronde van Rwanda gewonnen. Hij bleek de sterkste op de slotbeklimming richting Kigali. Het eindklassement ging

We gingen de laatste etappe in Rwanda in met de top vijf van het klassement binnen vier seconden van elkaar. Mulubrhan leidde na zeven dagen de dans, maar Walter Calzoni begon de laatste rit in dezelfde tijd als de leider. William Junior Lecerf van de opleidingsploeg van Quick Step stond op een seconde.

In de slotetappe moest de Muur van Kigali op een lokaal circuit drie keer bedwongen worden. Een interessante muur, die in 2025 bij het WK wielrennen in Rwanda als scherprechter zal worden gebruikt. Ook de langere beklimming van de Rebero moest drie keer worden gedaan. De dag werd afgesloten met een klim van 5,2 kilometer aan 6,5 procent gemiddeld naar de streep in Kigali.

Logischerwijs kwam het allemaal aan op de slotklim, maar de klassementsrenners kregen elkaar op die col niet los. Het werd een sprintje naar de streep, waarin Mulubrhan liet zien dat hij overduidelijk de snelste en meest explosieve was. In zijn leiderstrui stak hij de handen in de lucht en was tevens de eindzege voor hem.

Uitslag etappe 8 Ronde van Rwanda 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws