Ervaringsdeskundige Gilbert over De Ronde: 'Unieke Pogacar kan winnen, Van der Poel indrukwekkend' Wielrennen
Wielrennen

Ervaringsdeskundige Gilbert over De Ronde: 'Unieke Pogacar kan winnen, Van der Poel indrukwekkend'

Ervaringsdeskundige Gilbert over De Ronde: 'Unieke Pogacar kan winnen, Van der Poel indrukwekkend'

Philippe Gilbert, die zelf zaterdag start in de Volta Limburg Classic, zal dit jaar niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. De winnaar van 2017 en elfvoudig deelnemer blikt via zijn YouTube-kanaal wel uitgebreid vooruit op Vlaanderens Mooiste.

'Ik doe niet mee, maar ik ben door vele journalisten gevraagd naar mijn mening over Tadej Pogacar in de Ronde van Vlaanderen', begint Gilbert in zijn video. 'Pogacar is een unieke renner, hij heeft al zoveel gewonnen op zijn leeftijd. Hij is slim, hij hoeft niet veel te leren en weet hoe hij moet koersen en zich moet positioneren.'

'Voor mij is hij een grote kanshebber, ik denk dat hij kan winnen', vervolgt Gilbert. 'In de nieuwe finale van Vlaanderen, met die plaatselijke ronde, heb je minder ervaring nodig. De benen spreken daar gewoon, de besten strijden om de zege. Die omloop liegt niet.'

Gilbert: 'Van der Poel 

Gilbert verwacht een open wedstrijd. 'Mathieu van der Poel was heel indrukwekkend in Sanremo, zijn eerste wedstrijd in maanden. Ook in Coppi e Bartali was hij heel agressief, om vervolgens in Waregem (Dwars door Vlaanderen, red.) te winnen. Jumbo-Visma heeft ook een sterk blok, met of zonder Van Aert.' Inmiddels is bekend dat Van Aert niet mee zal doen.

'Ik hoop enkele mannen van mijn eigen ploeg te zien, zij moeten proberen de juiste move te vinden', kijkt Gilbert naar zijn ploeg Lotto Soudal met onder meer Victor Campenaerts en Tim Wellens. 'Ook van Trek-Segafredo en Kasper Asgreen verwacht ik het nodige, zij rijden sterk. Maar deze video ging toch vooral om Pogacar', sluit Gilbert af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws