Geen maat op Wiebes in slotrit Baloise Ladies Tour, Van Dijk stelt eindzege veilig Wielrennen
Wielrennen

Geen maat op Wiebes in slotrit Baloise Ladies Tour, Van Dijk stelt eindzege veilig

Geen maat op Wiebes in slotrit Baloise Ladies Tour, Van Dijk stelt eindzege veilig

Lorena Wiebes heeft in de slotrit van de Baloise Ladies Tour de bekende kers op de taart gezet. De sprintster van Team DSM was voor de vierde keer deze rittenkoers de beste. De eindzege in de ronde ging naar Ellen van Dijk.

De slotetappe van de Baloise Ladies Tour was er een met start en finish in Deinze. Dit was een biljartvlak parcours, maar wel een waar een aantal kasseistroken waren opgenomen. Die nodigden kennelijk uit tot koers, want al ruim voor de aankomst werd er hard gereden. Op die manier was het met de voorsprong van de eerste vluchtgroep - met Lily Williams, Monica Brezna en Agnieszka Skalniak-Sojka - al snel grotendeels gedaan.

Wiebes sprint naar nieuwe zege, Van Dijk eindwinnares

Het drietal had haar race echter goed ingedeeld, waardoor ze in de slotronde van de rit nog met wat hervonden adem het peloton tot het uiterste konden laten gaan. De koploopsters werden uiteindelijk pas ingerekend met nog drie kilometer te gaan. Het was vervolgens aan de sprintersploegen om het commando over te nemen, daar de massasprint aanstaande was.

In de spurt zagen we hetzelfde beeld van wat we de afgelopen dagen ook al hadden gekregen. Voor de vierde keer deze ronde was Wiebes de sterkste in de sprint. Met machtige halen snelde ze als eerste over de finish, terwijl de rest niet eens op de finishfoto stond. Van Dijk finishte veilig in het peloton, waardoor zij de eindzege bij mocht schrijven op haar palmares.

Uitslag etappe 4 Baloise Ladies Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws