Jumbo-Visma verliest na Roglic ook Kruijswijk na harde val in Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma verliest na Roglic ook Kruijswijk na harde val in Tour de France

Jumbo-Visma verliest na Roglic ook Kruijswijk na harde val in Tour de France

Steven Kruijswijk is hard gevallen in de vijftiende etappe van de Tour de France. De Nederlandse klimmer van Jumbo-Visma ging op zo'n 65 kilometer van de streep ongelukkig tegen de grond. Hij bleef zitten en maakte gebaren dat hij niet verder kon. Volgens Sebastian Timmerman van de NOS heeft Kruijswijk moeten opgeven.

Na de val van Kruijswijk bleef Wout van Aert bij hem. De Nederlander maakte echter snel het gebaar dat de Belg verder moest gaan. Kruijswijk leek met een blessure aan zijn sleutelbeen te kampen. De verwondingen waren zodoende ernstig dat Kruijswijk de strijd moest staken. Een stevige domper voor Jumbo-Visma, die voor de etappe al Primoz Roglic uit de Tour zag stappen, wegens de naweeën van een val in de kasseienetappe (etappe 5).

Het nieuws van de opgave van Kruijswijk werd al snel bevestigd door de organisatie van de Tour. Na de opgave van Kruijswijk heeft Jumbo-Visma nog zes renners in koers: Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Van Aert, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte en Tiesj Benoot. Niet lang na de val van Kruijswijk sloeg het noodloot wederom toe voor de Nederlandse supermarktformatie. Gele trui Vingegaard klapte tegen de grond, samen met ploegmaat Benoot. Ondanks wat verwondingen konden beide renners wel verder en terugkeren in het peloton.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws