📸 Even tijd voor ontspanning na brute trainingen: De Plus zet Evenepoel te kakken tijdens koffieritje Wielrennen
Wielrennen

📸 Even tijd voor ontspanning na brute trainingen: De Plus zet Evenepoel te kakken tijdens koffieritje

📸 Even tijd voor ontspanning na brute trainingen: De Plus zet Evenepoel te kakken tijdens koffieritje

Remco Evenepoel en Laurens De Plus zochten elkaar maandagmiddag even op in de Belgische middag. De oud-wereldkampioen op de weg van Soudal Quick-Step en de coureur van INEOS Grenadiers maakten samen een plezier koffierondje en daarbij kon een grapje niet ontbreken. De Plus pakte op precies het goede moment zijn camera bij de hand en legde zo een wel héél erg van zijn cappuccino genietende Evenepoel op hilarische wijze vast.

Beide mannen rijden waarschijnlijk de Tour de France vanaf eind juni. De Plus staat op de longlist namens zijn Britse werkgever, voor Evenepoel is de Tour het absolute hoofddoel van 2024. Na een flinke hoogtestage trok de Aerokogel van Schepdaal terug naar België, voor even wat ontspanning. 'Ne cappuccino kan toch smoaken eh', kopte De Plus met enkele veelzeggende emoji's boven de activiteit, die ongeveer twee uur duurde. Evenepoel sloot zich aan bij de gezelligheid: 'Veel geklets, weinig gefiets.' Aanstaande zondag vervolgt de Belgisch kampioen zijn wedstrijdkalender in het Criterium du Dauhpiné.

remco evenepoel
📸 Even tijd voor ontspanning na brute trainingen: De Plus zet Evenepoel te kakken tijdens koffieritje

Evenepoel werkte al monsterlijke trainingen op hoogte af richting Tour

Het werd eerder al duidelijk dat Evenepoel in rap tempo richting de best mogelijke vorm voor de Tour aan het werken is. Eerder twijfelde hij daar nog openlijk over. 'Eigenlijk zijn de gevoelens nog niet super. Ik viel uit in het Baskenland toen ik echt in topvorm was. Omdat ik in de best mogelijke vorm een ​​paar weken moest stoppen met fietsen, denk ik dat het moeilijk is om van daaruit verder te gaan. Ik moet het echt dag voor dag bekijken, dat is oké en is wat het is', zei hij een week eerder.

Het lijkt er echter wel op dat Evenepoel in vorm komt. Zaterdag hield hij er wel een stevig ritje van zes uur op na. Met 158,13 kilometer was het ritje van de Soudal Quick-Step-renner misschien niet zo lang, maar met exact 5206 hoogtemeters reed hij op zijn eentje zowat een koniginnenrit in een grote ronde. In ieder geval is het beulswerk in de Sierra Nevada nu ook afgetopt met een wat relaxtere rit terug in België!

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news