Evenepoel handhaaft zich in sprintrit: 'Roglic? Ik heb niet gezien wat hij gedaan heeft' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel handhaaft zich in sprintrit: 'Roglic? Ik heb niet gezien wat hij gedaan heeft'

Evenepoel handhaaft zich in sprintrit: 'Roglic? Ik heb niet gezien wat hij gedaan heeft'

Remco Evenepoel kwam de dertiende etappe van de Vuelta zonder kleerscheuren door. De Belg van Quick Step-Alpha Vinyl handhaafde zich met gemak in de listige finale, waarin Mads Pedersen de etappezege wist op te eisen. 'Ik wilde in goede positie richting de laatste kilometer gaan en dat is gelukt.'

Evenepoel heeft schijnbaar geen last van zijn valpartij van donderdag. 'Nee, ik voelde me goed', stelde hij na afloop van de rit waarin hij voor het eerst handschoentjes droeg. 'Maar zaterdag draag ik ze niet meer. Ik heb mezelf er best wel aan geïrriteerd gedurende de rit', stelt de ex-voetballer. in het flashinterview kort na afloop van de rit.

De klassementsleider bleef in de hectische slotfase makkelijk voorin. 'Maar de etappezege is niet het doel geweest', zo verzekerde hij. 'Ik wilde in goede positie richting de laatste kilometer gaan en dat ging goed. De ploeg zette mij goed af en ik wist mijzelf voorin te handhaven. Dat heb ik geleerd door Fabio Jakobsen in het begin van dit seizoen enkele keren af te zetten', doelt hij op de Ronde van Algarve van februari. Daar trok Evenepoel het peloton meermaals op een lint, waarmee hij afmaker Jakobsen in een zetel zette.

Evenepoel: 'Misschien wilde Roglic voor de etappe gaan?'

Evenepoel zat voorin, maar zag niet dat Primoz Roglic en Jumbo-Visma in de slotkilometer nog wat probeerden. 'Ik weet niet wat Primoz heeft gedaan? Ik heb het niet gezien, maar misschien wilde hij voor de etappe gaan?', vroeg de Belg zich hardop af tegenover de interviewer van dienst.

Zaterdag volgt er een nieuwe klassementstest, als het peloton naar de Sierre de la Pandera trekt. 'Ik ken die klim niet, maar het ziet er weer mooi uit. Het doel is om geen tijd te verliezen, dat is nog altijd het belangrijkste in deze Vuelta', sluit Evenepoel af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws