Alaphilippe mag alweer aan trainen (op de rollen) denken, bondscoach Voeckler hoopt nog op WK Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe mag alweer aan trainen (op de rollen) denken, bondscoach Voeckler hoopt nog op WK

Alaphilippe mag alweer aan trainen (op de rollen) denken, bondscoach Voeckler hoopt nog op WK

Goed nieuws vanuit Quick Step-Alpha Vinyl: wereldkampioen Julian Alaphilippe heeft vrijdag nieuwe onderzoeken laten uitvoeren in Ronse en daarbij is vastgesteld dat er geen verdere schade aan zijn schouder is.

'Julian kan zijn schouder al meteen weer voorzichtig gebruiken, terwijl hij ook op de rollen de training kan hervatten', laat zijn ploeg weten. 'Als de pijn beheersbaar is, zal hij op korte termijn de training op volle kracht kunnen uitvoeren.' Alaphilippe viel deze week uit in de Vuelta met zijn schouder uit zijn kom, zijn zoveelste tegenslag van dit seizoen.

Bondscoach Thomas Voeckler hoopt alvast dat de tweevoudig wereldkampioen nog mee kan doen aan het WK wielrennen in Australië. 'Ik hoop allereerst dat Julian zo snel mogelijk kan herstellen en dan zien we daarna wel wat er mogelijk is. We zullen hoe dan ook starten met ambities, maar ik wil nog niet te veel conclusies verbinden aan de wel of niet-aanwezigheid van Julian' klinkt het bij AFP.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws