Evenepoel valt, en leert een lesje: 'Misschien moet ik vanaf nu toch handschoentjes gaan dragen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel valt, en leert een lesje: 'Misschien moet ik vanaf nu toch handschoentjes gaan dragen'

Evenepoel valt, en leert een lesje: 'Misschien moet ik vanaf nu toch handschoentjes gaan dragen'

Remco Evenepoel viel met nog veertig kilometer te gaan in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje. Hij kon weer op zijn fiets stappen, en eindigde zelfs als eerste van de favorieten. De 22-jarige Belg leerde een wijze les na zijn valpartij.

In een scherpe rechterbocht kwam de leider van de Vuelta ten val, nadat de motoren voor hem volgens Evenepoel te langzaam door de bocht gingen. Door het 'super slipperige' wegdek kwam de rode truidrager in de problemen, en schoof hij onderuit. Hij bleef kalm, en vervolgde zijn weg om snel weer aan te sluiten bij het peloton.

'Vroeger had ik echt beginnen flippen en had ik die klik in mijn hoofd niet kunnen maken', zei Evenepoel tegen onder meer Het Nieuwsblad na de finish bovenop Peñas Blancas. 'Maar hoeveel energie je daaraan verspilt, hoe minder energie je hebt voor de slotklim. Ik voelde ook meteen dat het niks ernstigs was. Het ergste was eigenlijk mijn handen, die pikten wat van de brandwonden. Ik moet nog twee weken mijn stuur vasthouden, maar het is enkel wat vocht denk ik. Vanavond (donderdagavond, red.) eruit halen en dan komt het in orde. Maar misschien moet ik vanaf nu handschoenen gaan dragen.'

Ook Van der Poel en Pogacar zonder handschoenen

Evenepoel is niet de enige renner die zelden handschoenen draagt tijdens de koers. Ook Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel kiezen er vaak voor met blote handen te rijden. Richard Carapaz, de winnaar van rit 12 van donderdag, kwam boven zonder handschoentjes. Het argument dat vaak wordt gemaakt is dat de handschoenen snel beginnen te plakken en dat het vocht in de handschoenen zorgt voor een hogere temperatuur rond de handen. Maar ze zorgen wel voor bescherming. Bovendien hebben renners meer grip met handschoenen als de temperaturen laag zijn. Het is dus een afweging die renners moeten maken op basis van verschillende factoren. Het is nu maar de vraag of Evenepoel vrijdag start zonder of met handschoenen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws