Na dik een maand is het weer raak voor uitgeruste Lorena Wiebes: 'Lead-out verliep niet als gepland' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Na dik een maand is het weer raak voor uitgeruste Lorena Wiebes: 'Lead-out verliep niet als gepland'

Na dik een maand is het weer raak voor uitgeruste Lorena Wiebes: 'Lead-out verliep niet als gepland'

Eindelijk heeft Lorena Wiebes weer een overwinning weten bij te schrijven. Eindelijk, want de Mijdrechtse heeft een dikke maand geen koersen gereden. Haar rentree na een rustperiode werd meteen bekroond met opnieuw een overwinning.

Wiebes was uiteindelijke de snelste in een massasprint in de Vuelta a Burgos. 'Het was een lastige etappe. Er stond veel tegenwind. Het ging er ook razendsnel aan toe op de laatste beklimming van de dag. Maar mijn ploeg Team SD Worx had het goed onder controle. Ik kon me klaar maken voor een sprint. In de finale heerste er chaos, waardoor onze lead-out niet als gepland verliep. Maar ik kon een goede positie bemachtigen en van daaruit mijn eigen sprint rijden', kijkt de 24-jarige terug op haar overwinning op de ploegsite.

SD Worx en Wiebes weerlegt focus op Vollering en klassement

Wiebes kende na de Amstel Gold Race een rustperiode waarna ze weer rustigaan haar trainingen oppakte. De Vuelta a Burgos is haar eerste koers na 32 dagen zonder rugnummer gereden te hebben. 'Mooi om al een rit op zak te hebben. Ik hoop nog eens te kunnen toeslaan.'

Dankzij haar zege, pakt Wiebes ook de eerste leiderstrui van de Vuelta a Burgos. 'Morgen wacht een lastige finish bergop, waar we met de ploeg opnieuw voor de etappezege willen gaan. Daarnaast willen we geen tijd verliezen met Demi Vollering, want in de vierde etappe zal het algemeen klassement bepaald worden. Deze leiderstrui is mooi, maar het draait toch meer om ritzeges bij mij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws