Wright lacht om media-aandacht na beschuldiging Roglic: 'Kreeg ook de schuld van arrestatie Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Wright lacht om media-aandacht na beschuldiging Roglic: 'Kreeg ook de schuld van arrestatie Van der Poel'

Wright lacht om media-aandacht na beschuldiging Roglic: 'Kreeg ook de schuld van arrestatie Van der Poel'

Fred Wright heeft enkele hectische weken achter de rug. De 23-jarige Brit van Bahrain Victorious reed een ijzersterke Vuelta a España en reisde vervolgens door naar het WK in Australië. Nu het seizoen erop zit, blikt hij in de QuickLink Podcast terug op een succesvol jaar, maar komt uiteraard ook de media-aandacht ter sprake na beschuldigingen vanuit Jumbo-Visma.

Na de Vuelta - waarin Wright maar liefst zeven keer top tien reed en twee keer derde was in de daguitslag - ging het vooral over een bericht vanuit Jumbo-Visma en Primoz Roglic. Roglic claimde dat het Wright z'n schuld was dat hij na een crash de Vuelta had moeten verlaten. Het was de zestiende etappe, waarin Wright en Roglic samen op avontuur waren en Roglic ten val kwam in de laatste rechte lijn.

Wright gaf in een eerder stadium al aan dat hij alle berichten over de beschuldigingen niet meer leest, maar in de podcast geeft hij toe dat hij toch wel het één en ander langs zag komen. Naast alle serieuze analyses en reacties zag hij op social media ook veel lollige dingen voorbij komen. 'In een groepsapp met mijn vrienden komen er weleens memes van Reddit voorbij. Ze zijn allemaal goed bedoeld en grappig, ik kreeg in één zelfs de schuld van de arrestatie van Mathieu van der Poel bij het WK', zo lacht hij.

Wright blij dat discussie veranderde in lolligheid

Op een meer serieuze toon noemt Wright de hele soap 'overweldigend' en 'onzinnig'. 'Het was vrij groot, hoewel 99 procent van de reacties positief waren richting mij. Als je er nu achteraf op terugkijkt, is het wel cool dat je onderwerp van gesprek bent en er zelfs memes over je worden gemaakt. Ik ben blij met de uitkomst en de reacties van de mensen. De memes hebben ervoor gezorgd dat de serieuze toon verdween en dat is goed.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws