Wielrennen op TV 6 oktober 2022 | Zowel in Italië als in Frankrijk sprinten geblazen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 6 oktober 2022 | Zowel in Italië als in Frankrijk sprinten geblazen

Wielrennen op TV 6 oktober 2022 | Zowel in Italië als in Frankrijk sprinten geblazen

Wie houdt van sprinterskoersen gaat een prachtige donderdag 6 oktober 2022 tegemoet. Zowel in de Gran Piemonte als in Paris-Bourges wordt er namelijk een massasprint verwacht. Vooral in die laatste koers staan er heel wat snelle mannen aan de start, in Italië is Olav Kooij na zijn zege in de Münsterland Giro de topfavoriet. In de Leiderstrui vertelt je waar en wanneer je beide koersen op televisie kan zien!

TV en tijden Gran Piemonte 2022

Waar de organisatie van de Gran Piemonte geregeld kiest voor een klimmerseditie, is het dit jaar weer aan de snelle mannen om een gooi te doen naar de zege. Het parcours is namelijk, op de beklimming van de Il Pilonetto na (die op zestig kilometer van de aankomst ligt), nagenoeg volledig vlak. Aangezien het gros van de rappe mannen in Paris-Bourges aan de start staat, is het deelnemersveld niet zo sterk. Olav Kooij, Mark Cavendish en Kaden Groves zijn de grootste kanshebbers op de zege.

De renners beginnen in Omegna om 11.45 uur aan hun tocht van 198 kilometer, om rond 16.30 uur in Beinasco aan te komen. Naar goede gewoonte zendt Eurosport de koers live uit. Zowel Eurosport 1 als de Eurosport Player zijn er bij vanaf 14.50 uur. In de Leiderstrui zorgt uiteraard na afloop voor een wedstrijdverslag.

TV en tijden Paris-Bourges 2022

De sprinters die maandag in de Münsterland Giro hun meerdere moesten herkennen in de jonge Olav Kooij krijgen donderdag in Paris-Bourges een nieuwe kans op succes. De wedstrijd is een kleine tweehonderd kilometer lang, waarin ongeveer tweeduizend hoogtemeters moeten worden overwonnen. Klikt zwaarder dan het in werkelijkheid is, want deze wedstrijd eindigt zeer vaak op een massasprint.

Door de aanwezigheid van een groot aantal topsprinters - onder andere Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Mads Pedersen zijn van de partij - zal de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk gecontroleerd worden en zal er gesprint worden voor de zege. Om 12.40 uur weerklinkt het startschot in Gien, rond 17.15 uur kennen we de winnaar. Jammer genoeg wordt deze koers nergens uitgezonden, maar In de Leiderstrui zorgt wel voor een uitgebreid wedstrijdverslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws