Evenepoel mist gele trui, maar ziet vooral belangrijke knecht wegvallen richting 'eerste klimtest' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel mist gele trui, maar ziet vooral belangrijke knecht wegvallen richting 'eerste klimtest'

Evenepoel mist gele trui, maar ziet vooral belangrijke knecht wegvallen richting 'eerste klimtest'

Bij Soudal-Quick Step viel het maandag in de derde etappe van de Tour de France allemaal net niet op z'n plek. Remco Evenepoel had misschien wel oren naar de gele trui, die hij zou pakken als hij een bepaald aantal plaatsen voor Tadej Pogacar zou finishen, ook als dat in dezelfde tijd zou zijn. Het was echter Richard Carapaz die er met dit plan vandoor ging. Evenepoel zat achter een crash in de slotfase, maar zal vooral balen van het feit dat Casper Pedersen naar huis moet.

Pedersen maakte de massale val op 2,5 kilometer van de streep niet meer mee. De Deen was eerder bij een rotonde al in z'n eentje onderuit gegaan en bleef daarna even zitten. Pedersen reed de etappe uiteindelijk uit, maar deed dat - zo bleek - met een gebroken sleutelbeen. 'Hij zal verder onderzoek ondergaan in het ziekenhuis in Herentals, waar een revalidatieplan zal worden gemaakt', aldus The Wolfpack via de officiële kanalen.

Evenepoel kon even later dus ook niet voor geel gaan, omdat hij door de val werd opgehouden. Bij Sporza meldde de Belg dat het hem ook helemaal niet om de leiderstrui te doen was geweest. 'Ik moest niets vandaag. Ik wilde op het gemak binnenkomen. Nu ja, figuurlijk dan. Dat is geslaagd. De missie van de dag is gelukt. Neen, ik heb niet aan geel gedacht. Ik sta hier zonder blessures en hopelijk blijft het zo. Anderen zijn wel serieus gevallen en dat is niet fijn om te zien.'

Lees verder onder de foto

Evenepoel mist gele trui, maar ziet vooral belangrijke knecht wegvallen richting 'eerste klimtest'

Evenepoel en Landa kijken liever vooruit naar eerste bergetappe in de Tour

Misschien kan Evenepoel het geel op dinsdag alsnog pakken, als de Tour de France een eerste bergetappe voorschotelt. Onder meer de Galibier, op meer dan 2.600 meter, wordt bedwongen. Evenepoel denkt er echter het zijne van. 'Belangrijk, maar het is niet dé belangrijkste dag van de Tour. Het wordt niet de lastigste etappe. Er zullen misschien verschillen zijn, maar niet de grootste verschillen. We moeten klaar zijn voor de oorlog en dan zien we wel wat er kan uitkomen.'

Het wordt de eerste klimtest', beaamde ook Mikel Landa bij Cyclingnews. 'Het is een korte en zware etappe, met een snelle finish beneden. Ik neem aan dat UAE-Team Emirates zal controleren en dan zullen we hen moeten volgen. Het wordt niet beslissend, maar wel een belangrijke dag', aldus de Spaanse knecht van Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws