Evenepoel moet volgens De Cauwer 1 ding niet doen: 'Dat is een last die hij moet dragen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel moet volgens De Cauwer 1 ding niet doen: 'Dat is een last die hij moet dragen'

Evenepoel moet volgens De Cauwer 1 ding niet doen: 'Dat is een last die hij moet dragen'

Ondanks een wisselvallige eerste week staat Remco Evenepoel er goed voor om zijn titel in de Vuelta a España te verdedigen. Van de voornaamste favorieten voor de eindzege staat hij er het beste voor, al is het verschil voorlopig niet veel meer dan een handvol seconden. Wieleranalist José De Cauwer is in het programma Sportweekend optimistisch over de kansen van de Belgische hoop in het rondewerk.

Het gevaar voor Evenepoel komt met name uit de hoek van Jumbo-Visma. Zo staat Sepp Kuss met een voorsprong van ruim twee minuten op de Belg aan de leiding in het klassement en zitten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard Evenepoel op de hielen. 'Dat Evenepoel met drie Jumbo's rekening moet houden? Ik houd het bij twee, want in Kuss geloof ik niet', is één probleem voor zijn landgenoot al opgelost.

De Cauwer ziet in Roglic de meest geduchte tegenstander voor Evenepoel. 'Hij moet tegen twee goeie Jumbo's rijden en Roglic was tot dusver de meest gretige, maar er komt nog zoveel aan. We hebben al beklimmingen gehad waarop hij heer en meester was, maar er volgen nog langere cols zoals de Tourmalet en de Angliru', noemt de voormalig renner twee beklimmingen die de renners wel wat angst zullen inboezemen.

'Of Evenepoel dan moet doseren? Absoluut!', vindt De Cauwer dat titelverdediger spaarzaam met zijn krachten moet omgaan. Daarna benoemt de analist de belangrijkste valkuil voor Evenepoel. 'Eén zaak mag hij nooit doen: één van die twee Jumbo's laten gaan. Dat is dodelijk. Dat is de tol die hij moet dragen.'

De Cauwer: 'In de tijdrit moet hij een voorsprong pakken'

Toch verwacht De Cauwer niet dat Evenepoel alle kastanjes uit het vuur hoeft te halen. 'Met mannen als Ayuso en Mas (Juan en Enric, red.) moet hij het spel spelen zodat hij niet alles alleen hoeft op te lossen. Het grote gevaar is als één van die Jumbo's meegaat in een aanval. Dan is het aan zijn ploeg om dat recht te zetten.'

Het vertrouwen is bij De Cauwer onverminderd groot. 'Maar mijn vertrouwen is zeker niet verminderd. Hij liet zaterdag mooie dingen zien en hij staat er nog altijd het beste voor. Hij is, op Kuss na, de beste klassementsman. En in de tijdrit moet hij een voorsprong pakken.' De Vuelta gaat dinsdag verder met een tijdrit van bijna 26 kilometer in en rondom Valladolid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws