Ontroerde Madouas wint eerste WorldTour-koers in Franse trui: 'Wat wil je nog meer?' Wielrennen
Wielrennen

Ontroerde Madouas wint eerste WorldTour-koers in Franse trui: 'Wat wil je nog meer?'

Ontroerde Madouas wint eerste WorldTour-koers in Franse trui: 'Wat wil je nog meer?'

Valentin Madouas won zondag de Bretagne Classic na een knappe sprint. Daarbij had hij de hulp van zijn ploegmaat en krachtmens Stefan Küng, die de sprint aantrok. Na afloop had de renner van Groupama-FDJ vanzelfsprekend lovende woorden over voor zijn Zwitserse ploegmaat.

Waar Küng vooraan in de groep van vier het tempo hoog hield, liet Madouas in aanloop naar de sprint met opzet een gaatje vallen ten opzichte van de rest. 'Ik kwam daarna van achteruit met meer snelheid. Dat ik won, is dankzij hem', doelt de Frans kampioen op Küng. 'Ik kon het publiek horen. Wauw, het is echt een grote zege!', citeert Cyclism'Actu de gelukkige winnaar.

'Ik weet niet echt wat ik moet zeggen, ik ben echt heel ontroerd', gaat Madouas verder. 'Om te winnen in Plouay met deze trui is buitengewoon! Het was een droom om hier te winnen. Wat wil je nog meer? Ik heb een WorldTour-koers gewonnen, dus ik moet hier van genieten.'

Madouas stond eerder al op het podium in prestigieuze WorldTour-koersen

Madouas klopte landgenoot Mathieu Burgaudeau en de Oostenrijker Felix Grossschartner in de sprint. De Bretagne Classic is de eerste WorldTour-koers op het palmares van de 27-jarige renner. In het verleden kwam hij al tot podiumplekken in de Strade Bianche (tweede) en de Ronde van Vlaanderen (dere)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws