Mas was niet in paniek na vroege waaier: 'Ze reden nergens heen met nog 200 kilometer te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Mas was niet in paniek na vroege waaier: 'Ze reden nergens heen met nog 200 kilometer te gaan'

Mas was niet in paniek na vroege waaier: 'Ze reden nergens heen met nog 200 kilometer te gaan'

Enric Mas besloot de eerste week van de Vuelta a España als de nummer acht in de algemene rangschikking. Na afloop van de negende etappe was de kopman van Movistar te spreken over de maatregelen van de organisatie. Vanwege modder op de slotklim werden de tijden op twee kilometer van de finish vastgelegd.

Hoewel een groot deel van de beklimming er goed bij lag, vond Mas het een goede beslissing dat de organisatie het zekere voor het onzekere nam. 'Misschien zijn we gewend om niet op de veiligheid van de fietsers te letten, maar we zijn mensen, sommige ouders, en soms gebeuren er vermijdbare dingen. Ik denk dat het goed is dat de organisatie maatregelen neemt om voor ons te zorgen', citeert Esciclismo Mas na de aankomst van etappe negen.

'Het weer is iets waar je geen controle over hebt', gaat de ronderenner uitgebreider in op het neutraliseren van de laatste twee kilometer. 'Op een normale dag in dit gebied zou de etappe een spektakel zijn geweest, maar de finish was gevaarlijk met grind op de weg', doelt Mas op een dalend stuk in de laatste kilometers.

In de openingsfase reed Mas en consorten even achter de feiten aan toen het peloton door waaiers in groepen scheurde. Waar Remco Evenepoel en de Jumbo-Visma-kopmannen attent waren, miste Mas en de kopmannen van UAE Team Emirates onder meer de slag. Van paniek was echter geen sprake. 'Twaalf renners gingen nergens heen met nog bijna tweehonderd kilometer te gaan. Ze moesten het opnemen tegen een heel peloton', aldus Mas, die zegt moe te zijn en uit te kijken naar de rustdag.

Mas staat na rustdag voor zware opgave

In het klassement staat Mas op 2.38 minuten van leider Sepp Kuss. De eerste échte topfavoriet in het klassement is Evenepoel, die vierde op 2.24 minuten staat. Mas ligt dus maar veertien seconden achter, maar zal vermoedelijk de dag na de rustdag de nodige tijd verliezen op de Belg en Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Na de rustdag vervolgt de Vuelta namelijk met een tijdrit van bijna 26 kilometer, over een vrijwel vlak parcours. De strijd tegen de klok is niet het favoriete onderdeel van Mas, al kan de Spanjaard op een goede dag de schade beperkt houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws