Evenepoel na imposante solo in San Sebastián: 'Wist mijn vermogen hoog te houden' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel na imposante solo in San Sebastián: 'Wist mijn vermogen hoog te houden'

Evenepoel na imposante solo in San Sebastián: 'Wist mijn vermogen hoog te houden'

Na 2019 won Remco Evenepoel zaterdag ook in 2022 de Clasica San Sebastián. Op de voorlaatste klim reed de Belg iedereen en alles uit het wiel, waarna hij een solo van ruim veertig kilometer succesvol afrondde. ‘Met deze overwinning trek ik met veel zelfvertrouwen naar de Vuelta.’

‘Ik ben supergelukkig dat ik hier win’, vertelt Evenepoel in het flashinterview. ‘Het laatste stuk richting San Sebastián (eerste finishpassage, red.) was heel zwaar door de tegenwind. Ik wist mijn vermogen echter vrij hoog te houden en mijn lichaam zo aerodynamisch mogelijk te maken. Op de Murgil Tontorra ging ik all out. Het is geweldig.’ De winnaar van de eendagskoers krijgt een Baskische hoed, een txapela. ‘Ja, dat is perfect! Nu kan ik er één aan mijn ouders geven én eentje voor mezelf houden’ grapt de coureur van Quick Step-Alpha Vinyl.

Evenepoel bereidde zich de voorbije maand voor op hoogte in Italië en bedwong verschillende keren de Mortirolo en de Stelvia om aan zijn klimmerscapaciteiten te werken. ‘Het is een lang, lang trainingskamp geweest. Ik had veel zin om hier te koersen en het werk van de ploeg af te maken. Jannik Steimle deed een geweldige inspanning; hij reed van kilometer twintig tot de Jaizkibel op kop. Pieter Serry deed de Jaizkibel vervolgens vol gas. Ook de anderen deden het geweldig, het is een overwinning van de ploeg. Wat een seizoen tot dusver!’, verwijst Evenepoel ook naar zijn overwinning Luik-Bastenaken-Luik, eind mei.

Evenepoel werd op de laatste klim luid aangemoedigd door de traditionele dolenthousiaste Baskische fans. ‘Ja het was geweldig, het Baskenland is één van mijn meest favoriete regio’s om te koersen. San Sebastian behoort samen met Luik tot mijn favoriete koersen. Dat ik beide in een jaar win, is heel mooi.’ Als laatste wordt Evenepoel nog even gevraagd naar de Vuelta a España. ‘Ja, ik ga naar de Vuelta. Dit was een mooie koers tussen mijn twee trainingskampen. Met deze overwinning kan ik met een heel goed gevoel naar La Vuelta, relaxt en met veel zelfvertrouwen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws