Wat doet Quick Step in Luik? 'Rekenen op Alaphilippe, maar hebben anderen voor de aanval' Wielrennen
Wielrennen

Wat doet Quick Step in Luik? 'Rekenen op Alaphilippe, maar hebben anderen voor de aanval'

Wat doet Quick Step in Luik? 'Rekenen op Alaphilippe, maar hebben anderen voor de aanval'

Quick Step-Alpha Vinyl trekt zoals verwacht met Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe naar Luik-Bastenaken-Luik. Alaphilippe werd in de Waalse Pijl afgetroefd, dus lijkt de weg open voor Evenepoel. Ze krijgen alvast een sterke ploeg mee.

Tim Declercq, Pieter Serry, Ilan Van Wilder, Mauri Vansevenant en Louis Vervaeke ondersteunen de twee kopmannen. 'We hebben vrijwel hetzelfde team als woensdag, renners die het parcours kennen en die heel gemotiveerd zijn', zo vertelt sportief directeur Klaas Lodewyck.

Alaphilippe of Evenepoel: wat wordt de rolverdeling?

Over een rolverdeling wil de Belg niet echt iets kwijt. 'We rekenen op Alaphilippe, maar hebben ook andere jongens om in de aanval te gaan. Het gevoel is goed en hopelijk halen we zondag een mooi resultaat.' Recent zei Lodewijck echter al dat hij veel verwacht van Evenepoel. 'Luik-Bastenaken-Luik is de wedstrijd waarvan hij wakker ligt. Blijft hij de komende dagen recht en gezond, dan kan hij volgens mij nú al heel ver geraken.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl:
Julian Alaphilippe
Remco Evenepoel
Tim Declercq
Pieter Serry
Ilan Van Wilder
Mauri Vansevenant
Louis Vervaeke


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws