Evenepoel ontvangt Vertonghen, krijgt ei van Astana-renner en is op zijn hoede voor 'hectische' finale Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel ontvangt Vertonghen, krijgt ei van Astana-renner en is op zijn hoede voor 'hectische' finale

Evenepoel ontvangt Vertonghen, krijgt ei van Astana-renner en is op zijn hoede voor 'hectische' finale

Remco Evenepoel fietste in de door hem gewonnen openingstijdrit alvast een mooie voorsprong op zijn concurrenten bijeen, welke hij in de hectische door Jonathan Milan gewonnen sprintersetappe wist te consolideren. In rit drie wacht het peloton een verraderlijke finale, met onder meer de Valico dei Laghi di Monticchio, een klim van 6,3 kilometer aan 6,4 procent. Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt Evenepoel dat hij op zijn hoede is voor wat er komen gaat.

'Ik verwacht vandaag wel weer een heel nerveuze aanloop naar de eerste klim', opent de wereldkampioen het interview. Ik heb de laatste zeventig kilometer verkend met de auto. Ik weet dus wat er komt en ik verwacht hectiek rondom het opdraaien van die eerste klim. En daarna zal het heel snel richting finish gaan.'

Evenepoel verwacht mannen als Pedersen en Matthews voorin

Evenepoel verwacht op de licht oplopende finale in de straten van Melfi geen een-tegen-een-duel met Primoz Roglic, zoals daar een aantal weken eerder in de Ronde van Catalonië wel meermaals sprake van was. 'In de Ronde van Catalonië was het lastiger, in deze Giro-etappe is het slechts de laatste 200 meter bergop', duidt de poulain van Patrick Lefevere. 'In Catalonië ging het om de laatste kilometer en het liep bovendien meer op dan hier.'

Mads Pedersen en Michael Matthews worden op voorhand tot de absolute topfavorieten gerekend om te triomferen in eerste etappe van in totaal zeven ritten die langer zijn dan 200 kilometer. Dat wordt ook door Evenepoel beaamd. 'Ik verwacht dat dit soort renners een streepje voor hebben. Maar ook wij hebben met Davide Ballerini zo’n jongen in de ploeg. De taak voor de jongens is om mij goed af te zetten in de laatste kilometers. En als Ballerini zich nog goed voelt, mag hij meesprinten, maar het is ook niet de bedoeling dat de andere klassementsmannen gratis seconden pakken op mij. Dus ik zal waarschijnlijk aan het wiel van Roglic plakken', aldus een lachende roze trui.

Astana-renner overhandigt Evenepoel, die bezoek kreeg van profvoetballer Jan Vertonghen, tijdens de koers een ei

Vlak voor het startschot van de derde etappe werd gegeven kreeg Evenepoel in de persoon van ex-Ajaxspeler Jan Vertonghen bezoek van een sportieve landgenoot. Evenepoel, die zelf ook geen onverdienstelijk voetballer was, overhandigde Vertonghen vervolgens een roze trui. Tijdens de desbetreffende derde etappe was er aan het begin alleszins tijd voor een geintje, daar Evenepoel van een Astana-renner een ei aangereikt kreeg. De ludieke actie had logischerwijs het nodige gelach tot gevolg.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news