Evenepoel overleeft opnieuw bergrit zonder problemen: 'Aanval Almeida kwam mij goed uit' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel overleeft opnieuw bergrit zonder problemen: 'Aanval Almeida kwam mij goed uit'

Evenepoel overleeft opnieuw bergrit zonder problemen: 'Aanval Almeida kwam mij goed uit'

Remco Evenepoel is tijdens de door Rigoberto Urán gewonnen Vuelta-rit niet in de problemen gekomen. Hij kwam, na de in het klassement inmiddels op ruime achterstand geraakte Almeida, als eerste van de klassementsrenners over de meet. 'Het ging erg goed vandaag', aldus Evenepoel in het flashinterview.

'Het was best een lastige rit. Het was helemaal niet zo makkelijk. Het was best nerveus in de finale. Ook was het op sommige momenten best steil. Op televisie zag het er makkelijker uit dan dat het in werkelijkheid was, denk ik', aldus de 22-jarige Evenepoel, die weer een dag dichter bij de eindzege in de Ronde van Spanje is. Evenepoel werd niet verrast door de speldenprikjes die zijn naaste belagers op de slotklim probeerden uit te delen. 'Bij een aankomst bergop kun je altijd aanvallen verwachten, ongeacht van wie', stelt hij.

'Het was echt geen makkelijke finale', benadrukt de rode trui nogmaals. 'De jongens van Movistar legden een hoog tempo op. Je weet dat het daarna, als de knechten weg zijn, altijd wat rustiger wordt. Dat was het moment waarop Lopez aanviel. Toen hij weer wat stil viel, ging Mas weer. Eigenlijk wilde ik niet direct voorin zitten, maar Mas liet het tempo na zijn aanval weer zakken', herinnert de pupil van Lefevere zich.

Evenepoel kijkt met vertrouwen uit naar de laatste ritten

'Voor mij was het perfect dat Almeida een aanval plaatste op twee kilometer van de meet. Dan ontstaat er namelijk ook een strijd voor de plekken rondom Almeida in het klassement. Toen moest Lopez weer tempo maken om achter Almeida aan te gaan en kon ik meeschuiven. Dat is een beetje het spelletje wat ik moet spelen de komende bergritten.'

Evenepoel spreekt zijn dank uit richting het team: 'De jongens hebben de hele dag voor mij op kop gereden na die enorm snelle start vandaag. Het tempo wordt er niet minder om in de derde Vuelta-week. Maar het was al met al een goede dag voor ons', zegt hij lachend. Evenepoel kijkt met vertrouwen uit naar de rit van donderdag. 'De stijgingspercentages zijn iets lager dan vandaag, dus het zou makkelijker moeten zijn om in het wiel te zitten. Maar het is de derde week, dus de benen zullen het wel voelen', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws