Evenepoel pakt seconden in UAE Tour: 'Denk dat Merlier bijna over zijn stuur klapte, zo hard remde hij' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel pakt seconden in UAE Tour: 'Denk dat Merlier bijna over zijn stuur klapte, zo hard remde hij'

Evenepoel pakt seconden in UAE Tour: 'Denk dat Merlier bijna over zijn stuur klapte, zo hard remde hij'

Het werd even kantje boord, maar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) won én verloor geen tijd op zijn concurrenten in de vijfde etappe van de UAE Tour. De wereldkampioen was alert toen EF Education-EasyPost trachtte de boel op de kant te gooien en kwam in dezelfde tijd binnen als winnaar Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla).

'De waaiers waren geen groot probleem voor ons', vertelt Evenepoel in het flashinterview. 'Het was verrassend om te horen dat Luke Plapp (INEOS Grenadiers) op achterstand reed. De etappe was heel makkelijk, dus ik denk dat niet iedereen even gefocust was. Het was een gekke situatie, maar alles kwam terug bij elkaar door de tegenwind. Wij zijn succesvol door deze stressvolle situatie gekomen.'

Evenepoel: 'Al schreeuwend vroeg ik Merlier om een lead-out te doen'

'Als ik twee seconden kan grijpen bij tussensprints, waarom zou ik dat dan niet doen', vraagt Evenepoel zich af over het moment dat hij extra bonificatieseconden pakte. 'De UAE Tour duurt maar een week en ik ben me ervan bewust dat de Jebel Hafeet nog wacht, maar je weet nooit of deze koers op één seconde wordt beslist. Het oorspronkelijke plan was dat Tim Merlier ervoor zou sprinten. Toen hij aanging, zat ik in zijn wiel en hadden we een gaatje te pakken. Al schreeuwend vroeg ik hem om een lead-out te doen en me te laten passeren. Ik denk dat hij bijna over zijn stuur klapte, zo hard remde hij. Dat was een mooi moment.'

Evenepoel hoeft normaal gesproken niet flink aan de bak in rit zes, daar er weinig obstakels wachten. Zondag is het andere koek. De UAE Tour wordt dan afgesloten met een etappe naar de Jebel Hafeet. Evenepoel verdedigt nu een voorsprong van negen seconden op Plapp. Derde staat Pello Bilbao (Bahrain Victorious). Zijn achterstand bedraagt nu dertien seconden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws