Zege en fysieke strijd toveren glimlach op gezicht Groenewegen: 'Moest beetje boksen met renner Groupama' Wielrennen
Wielrennen

Zege en fysieke strijd toveren glimlach op gezicht Groenewegen: 'Moest beetje boksen met renner Groupama'

Zege en fysieke strijd toveren glimlach op gezicht Groenewegen: 'Moest beetje boksen met renner Groupama'

Dylan Groenewegen kon in de vijfde etappe van de UAE Tour de handjes omhoog steken. De Nederlander van Team Jayco AlUla versloeg Fernando Gaviria (Movistar) en Sam Bennett (BORA-hansgrohe) na een hectische finale in de massasprint. Groenewegen is blij dat alles op zijn plek viel.

'Het was een lastige sprint', vertelt Groenewegen in het flashinterview. 'Het was moeilijk om de juiste timing te bepalen, maar dat is altijd zo in deze rittenkoers. Gisteren (donderdag, red.) was niet anders. We wisten dat de benen goed zijn. In de finale ontstonden er waaiers, maar de wind was niet sterk genoeg om echt verschillen te maken. De laatste kilometers bestonden uit rechte wegen en mijn ploeggenoten brachten me daar naar een uitstekende positie. Het is mooi om hier te winnen.'

Groenewegen: 'Het is mooi om in verschillende wedstrijden te winnen'

'We waren laat met de lead-out, maar uiteindelijk bleek het een perfect moment', gaat de Nederlander van Team Jayco AlUla lachend verder. 'Ik zat in het wiel van Sam Bennett (BORA-hansgrohe) en moest een beetje boksen met een renner van Groupama-FDJ. We zijn goed gestart in de Saudi Tour, maar het is mooi om in veel verschillende wedstrijden te winnen. Met deze zege zetten we onze sterke start door.'

Zaterdag krijgt Groenewegen een nieuwe kans in de UAE Tour. Etappe zes kent namelijk wederom weinig obstakels. Zondag wordt de zevendaagse rittenkoers afgesloten met een bergrit naar de befaamde Jebel Hafeet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws