Evenepoel schuift coronavaccinatie voor zich uit: 'Te groot risico met Giro' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel schuift coronavaccinatie voor zich uit: 'Te groot risico met Giro'

Evenepoel schuift coronavaccinatie voor zich uit: 'Te groot risico met Giro'

Remco Evenepoel laat zich voorlopig nog niet vaccineren tegen het coronavirus. Met het oog op de voorbereidingen op de Giro d'Italia kiest hij ervoor de vaccinatie nog even uit te stellen.

Met de Olympisch Spelen in het verschiet, kunnen de Belgische wielrenners die in de voorselectie zitten, gevaccinneerd worden met het vaccin van Pfizer of Moderna. Philip Jansen, teamarts van Deceuninck-Quick-Step, laat echter aan Het Laatste Nieuws weten dat Evenepoel daar pas na de Giro d'Italia gebruik van gaat maken. 'Het is gewoon té kort dag tot de start van de Giro.' Dat risico wil de ploeg van de jonge Belg niet nemen. 'Het zou zonde zijn als er vlak voor zijn terugkeer, opeens moet worden teruggeschakeld in zijn schema.'

Teamarts Evenepoel: 'Geen anti-vaxxers, gewoon slechte timing'

De mogelijke bijwerkingen van de vaccinatie komen in de weken voor de Giro dan ook zeer slecht uit. De risico's wegen voor nu dan ook niet op tegen de positieve kanten van de vaccinatie. Bovendien heeft Evenepoel al anti-lichamen, wat erop duidt dat hij al eens het virus onder de leden had, zonder klachten. Het uitstellen van de vaccinatie heeft in ieder geval niets te maken met de kwaliteit en de mogelijke bezwaren van de vaccins. 'We zijn zeker géén anti-vaxxers, maar het is gewoon slechte timing.'

Evenepoel staat na een lange revalidatieperiode voor zijn terugkeer in het wielerpeloton. Na zijn valpartij in de Ronde van Lombardije op 15 augustus 2020, wordt de Giro d'Italia zijn eerste wedstrijd. De afgelopen maanden stonden met hoogtestages volledig in het teken van een mooie prestatie in de komende Ronde van Italië. De rittenkoers start over iets meer dan twee weken op 8 mei.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws