Evenepoel uit kritiek: 'Schandalig dat er een volledig stuk weg openlag' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel uit kritiek: 'Schandalig dat er een volledig stuk weg openlag'

Evenepoel uit kritiek: 'Schandalig dat er een volledig stuk weg openlag'

Remco Evenepoel kende een rustige dag in de Ronde van Noorwegen. Nadat hij donderdag de aankomst bergop won, ondersteunde hij vrijdag de sprinter van dienst bij Quick Step-Alpha Vinyl Ethan Vernon, die tweede werd. Na afloop was Evenepoel echter vooral bezig met het slechte wegdek in de finale.

In de diepe finale van de lange vierde etappe van de Ronde van Noorwegen lag namelijk een stuk openliggende en onverharde weg. ‘Schandalig dat er nog een stuk weg volledig openlag in de laatste kilometers. Het is echt niet oké om daar honderd meter gravel te hebben’, citeert Het Nieuwsblad Evenepoel.

‘De voorbije dagen hebben we hier over topwegen gereden, maar dit was gevaarlijk’, vervolgt Evenepoel. ‘Zeker omdat het een strook was die afliep met de wind in de rug. Hopelijk trekt de organisatie hier lessen uit. Voor de rest was het een mooie dag. Ik ben niet in de problemen gekomen’, aldus Evenepoel, die fier aan de leiding gaat in het klassement. De vierde etappe werd gewonnen door Marco Haller, die Evenepoel zijn ploegmaat Vernon aftroefde in de sprint. Alexander Kristoff finishte als derde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws