Neemt Holm twijfels rond Tourselectie weg? 'Cavendish verprutste het, Jakobsen is de toekomst' Wielrennen
Wielrennen

Neemt Holm twijfels rond Tourselectie weg? 'Cavendish verprutste het, Jakobsen is de toekomst'

Neemt Holm twijfels rond Tourselectie weg? 'Cavendish verprutste het, Jakobsen is de toekomst'

Fabio Jakobsen of Mark Cavendish? Mark Cavendish of Fabio Jakobsen? Bij Quick Step-Alpha Vinyl is het dit jaar ongetwijfeld geen pretje om sportief directeur te zijn. Met twee sprinters van wereldklasse heeft The Wolfpack altijd iets te kiezen, maar moet het ook altijd kiezen. Ook richting de Tour de France blijven de vragen komen.

Quick Step kan in de Tour Jakobsen laten debuteren als sprinter, of het kan Cavendish sturen met al z'n ervaring. Het kan Jakobsen sturen om zijn eerste Touretappe te winnen, of het kan Cavendish sturen om voor zijn 35e zege te gaan. Het zou een record zijn, daar hij het huidige record van Eddy Merckx reeds heeft geëvenaard met vier ritzeges in de Tour van vorig jaar.

Bij Quick Step-Alpha Vinyl werden er vooralsnog geen keuzes gemaakt. Jakobsen leek de uitverkorene, maar Patrick Lefevere krabbelde begin dit jaar toch wat terug. 'Ik heb een longlist. Ik antwoord vandaag niet graag op zulke vragen. Ik ben Madame Soleil niet hé. Er kan nog zoveel gebeuren. Zie vorig jaar… De beste gaat naar de Tour en moet het dan afmaken met álle spurters in de buurt', zo klonk het.

Sportief directeur Quick Step kiest voor Jakobsen

In een tegengeluid bij Velonews komt Brian Holm opvallend eerlijk uit de hoek. De sportief directeur van Quick Step-Alpha Vinyl zegt eigenlijk gewoon dat Jakobsen voor hem de betere sprinter is boven Cavendish. 'Fabio is de toekomst van Quick Step. We zijn een professioneel team en als Jakobsen en Cavendish drie keer tegen elkaar sprinten, denk ik dat Fabio twee keer wint. De meeste ploegen zouden dan ook voor Fabio gaan.'

Holm ziet het dan ook niet gebeuren dat Cavendish dit jaar in de kleuren van Quick Step naar de Tour de France gaat. Cav wil dolgraag, om in Frankrijk zijn 35e zege te pakken en zo Merckx te passeren. Holm is echter hard: 'Cavendish kan winnen in de Tour, maar dat hij een rit wint, is niet zeker. Hij had zijn leven een stuk makkelijker kunnen maken als hij vorig jaar op de Champs Élysées had gewonnen. Hij had dé kans om zijn 35e daar te winnen, maar hij verprutste het. Dat is het leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws