Teunissen baalt van mislukte sprint in Noorwegen: 'Durfde niet vroeg aan te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen baalt van mislukte sprint in Noorwegen: 'Durfde niet vroeg aan te gaan'

Teunissen baalt van mislukte sprint in Noorwegen: 'Durfde niet vroeg aan te gaan'

Mike Teunissen spurtte in de vierde etappe van de Ronde van Noorwegen naar een vijfde plaats. Volgens de renner van Jumbo-Visma kwam hij te vroeg op kop. ‘Dat was spijtig’, vertelt hij op de ploegsite.

Een etappe van ver over de tweehonderd kilometer zie je niet vaak in een wat kleinere rittenkoers. De organisatie van de Ronde van Noorwegen zag het echter wel zitten en tekende een rit van 232 kilometer naar Kristiansand uit. Gelukkig voor de renners verliep de etappe grotendeels in dalende lijn. De koers werd uiteindelijk beslist in een massasprint, waarin Marco Haller van BORA-hansgrohe verrassend aan het langste eind trok.

Teunissen – die in de tweede etappe als tweede finishte – kwam in de sprint tekort om het podium. Dat was een tegenvaller voor de Limburger. ‘Het was een ongelukkige sprint’, vertelt Teunissen, die naar eigen zeggen wel goed afgezet werd richting de sprint. ‘Timo Roosen bracht me in perfecte positie, maar ik kwam net te vroeg op kop. Dan weet je dat ze van achteruit gaan komen. Ik durfde niet te vroeg aan te gaan en vervolgens kon ik er niet meer overheen komen. Dat was spijtig’, aldus Teunissen.

Van Dongen: 'Hij haalde het alleen net niet'

Volgens ploegleider Arthur van Dongen was het aanvankelijke plan om met David Dekker te sprinten. De jonge sprinter overleefde echter niet de korte klimmetjes in de finale. ‘Helaas had David niet de benen om in de eerste groep de klim over te komen. Toen zijn we meteen overgeschakeld op plan B en kon Nathan (Van Hooydonck, red.) wegrijden door een goede actie van Mike. Hij haalde het alleen net niet.’

‘Daarna hebben we door goed teamwork Mike naar voren geloodst. Het viel alleen in de laatste bocht stil en voor Mike was het toen te vroeg om al te gaan sprinten. Daardoor kwamen ze vanachter met meer snelheid en zat er niet meer in dan een vierde plaats. Desalniettemin heeft de ploeg vandaag een goede finale gereden’, besluit Van Dongen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws