Van der Poel boekt zege in Geraardsbergen: 'Het lijkt makkelijk, maar dat is heel moeilijk' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel boekt zege in Geraardsbergen: 'Het lijkt makkelijk, maar dat is heel moeilijk'

Van der Poel boekt zege in Geraardsbergen: 'Het lijkt makkelijk, maar dat is heel moeilijk'

Mathieu van der Poel mocht woensdag voor de eerste keer sinds de openingsrit in de Giro d'Italia - op enkele criteriums na - met zijn handen in de lucht over de finishstreep komen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck won de Stadsprijs Geraardsbergen, een wedstrijd die geen deel uitmaakt van de UCI-kalender.

'Het is nog maar de tweede kermiskoers ooit die ik weet te winnen', lachte Van der Poel na de afloop voor de camera van TV Oost. 'Dat lijkt altijd heel makkelijk, maar dat zijn heel moeilijke wedstrijden om te winnen.'

Van der Poel: 'Geraardsbergen is een lastige omgeving'

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen heeft sowieso goede herinneringen aan Geraardsbergen. 'Ik heb hier in de BinckBanck Tour ook al eens een mooie etappe te weten winnen, en ja, het is een lastige omgeving natuurlijk. Ook de aankomst hier op De Vesten en de uitloper zijn pittig.'

'Er stond ook zeer veel wind en ik heb eigenlijk het meeste van de koers met een klein groepje voorop gereden, dus ik denk dat het bij iedereen wel pijn deed op het einde.' Van der Poel, die normaliter in september de Nederlandse kopman is op het WK in Wollongong, won overigens voor zijn broer David.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws