Evenepoel wil geen 'Tour de Tietema of Average Rob worden', maar: 'Ook op YouTube kijken waar limiet ligt' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel wil geen 'Tour de Tietema of Average Rob worden', maar: 'Ook op YouTube kijken waar limiet ligt'

Evenepoel wil geen 'Tour de Tietema of Average Rob worden', maar: 'Ook op YouTube kijken waar limiet ligt'

Remco Evenepoel wist vrijdag nog maar eens een ouderwetse stoot uit te halen op het WK tijdrijden. De Belgische veelvraat bemachtigde in Stirling zijn eerste wereldtitel in die discipline, maar maakte na afloop van de wedstrijd ook tijd voor andere vragen nabij het kasteel van het pittoreske Schotse plaatsje. Op een zeer beleefde manier, dat moeten we hem meegeven.

Want een dag zonder INEOS-gerucht, is een dag niet geleefd. Vrijdag was het Alberto Contador die er op de Spaanse Eurosport zijn aandeel in had, door te beweren dat de transfer van Evenepoel naar de Britse ploeg kogeltje rond was. 'Next question', was het veelzeggende antwoord van de Belg op het moment dat hij er mee werd geconfronteerd door één van de journalisten.

Een Britse journalist haakte daar op in te vragen hoe dat in het hoofd van Evenepoel gaat, al die geruchten en verklaringen. 'Ik hoop dat ik dat gedoe wat weg kan laten voor de Vuelta. Als ik die shit drie weken aan moet horen, wordt het een lange Vuelta. Sorry voor dat woord, maar ik hoop gewoon dat het wat gaat liggen. Ik zou graag antwoorden met de pedalen en dat wil ik in de Vuelta opnieuw, maar dan moet ik me wel vanaf de eerste dag kunnen focussen', gaf hij duidelijk aan.

Op het WK tijdrijden lukte dat 'antwoorden met de pedalen' alvast alleraardigst. 'De vorm was goed, al was het voor iemand van maar net boven de zestig kilo lastig om de fiets recht te houden', lachte de Belg. 'Ik kon door een muur rijden en heb weer iets afgevinkt, nu richt ik mij op de grote rondes en de rittenkoersen. Ik wil alles winnen, maar dat is niet makkelijk. Laat ik het zo zeggen: ik wil mijzelf verbeteren.'

Evenepoel wil geen 'Tour de Tietema of Average Rob worden', maar: 'Ook op YouTube kijken waar limiet ligt'

Evenepoel wil op YouTube inkijkje achter de schermen geven

Sinds deze week kunnen we die weg van Evenepoel ook volgen, daar hij recent zijn YouTube-kanaal lanceerde. In de Leiderstrui bekeek de eerste video en die was tof, waar we de kersverse wereldkampioen dus mee complimenteerden. 'Het is niet het doel om een groot YouTube-kanaal te worden, zoals Tour de Tietema of Average Rob', onderstreept de Belg zijn bedoelingen.

'Ik wil vooral dingen behind the scenes laten zien, zonder de resultaten te delen. Zo’n testdag zoals we nu op de baan deden is iets wat je normaal niet snel ziet, dus dat willen we tonen aan de fans en iedereen', verwijst hij naar zijn eerste 'aflevering' op het kanaal. 'Zo hebben we het ook gedaan met ‘een dag op hoogtestage…’ en dat soort dingen. Maar natuurlijk, ook op YouTube is het uitkijken naar waar mijn limieten ligt. Like and suscribe, weet je wel', zegt Evenepoel met een brede glimlach.

Met de Vuelta in zicht is er niet veel tijd om te vieren voor de kopman van Soudal Quick-Step. 'Ik ga het nu even vieren met de ploeg, dan vlieg ik zaterdag naar huis. Daar kan ik wat tijd spenderen met mijn familie en die van mijn vrouw, want die heb ik al lang niet gezien en daarna zal ik ze ook lang niet zien. Hopelijk kunnen we eens lekker eten', geeft hij mee, om zich vervolgens uit te laten over de laatste twee weken voor de Ronde van Spanje. 'Ik ga ook nog op hoogte, waar ik pas vanaf kom op het moment dat ik de Vuelta ga rijden. Ik doe nog wat specifieke trainingen, dus het worden misschien geen twee leuke weken. Het is zeker geen vakantie.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws