Evenepoel: 'Winst in Ronde van België was een belangrijke moraalboost voor tweede seizoenshelft' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel: 'Winst in Ronde van België was een belangrijke moraalboost voor tweede seizoenshelft'

Evenepoel: 'Winst in Ronde van België was een belangrijke moraalboost voor tweede seizoenshelft'

De grote doelen van het seizoen, de Giro d'Italia en Olympische Spelen, eindigden dan in een deceptie, Remco Evenepoel mag terugkijken op een mooi jaar. Via de site van zijn ploeg blikt de jonge renner terug op zijn jaar, waarin de eindwinst in de Ronde van België centraal staat.

Evenepoel maakte zijn rentree in het peloton in de Giro na zijn zware val in de Ronde van Lombardije van vorig jaar, maar kon de Italiaanse rittenkoers uiteindelijk niet uitrijden na een valpartij. Twee weken later stapte hij weer op de fiets in de Ronde van België, wat een omslagpunt zou blijken.

'De Ronde van België winnen was een grote opluchting', geeft Evenepoel aan. 'Na zo'n zware blessure en een lang herstel was het heel speciaal om weer te winnen. Het was ook een bevestiging van het harde werk dat ik gedaan heb en het vertrouwen dat ik heb gekregen van de ploeg, waar ik ze heel dankbaar voor ben.'

Evenepoel: 'Miste het winnaarsgevoel sinds Ronde van Polen vorig jaar'

De renner van Deceuninck-Quick-Step sloeg zijn eerste slag op dag twee, toen hij de tijdrit wist te winnen. 'De dagen daarna heeft de Wolfpack geweldig werk geleverd door mij te beschermen en ervoor te zorgen dat mij niets overkwam. Het enige dat ik hoefde te doen was bij de les blijven en mijn teamgenoten volgen, terwijl de laatste dag ook nog geweldig werd door de zege van Mark Cavendish.'

'Gedurende die week heeft iedereen onze mentaliteit kunnen zien, die ons al zoveel overwinningen heeft opgeleverd', vervolgt Evenepoel. 'We vechten en werken hard, geloven altijd in onszelf. Door de eindoverwinning in die race te pakken heb ik het winnaarsgevoel teruggekregen dat ik miste sinds de Ronde van Polen van vorig jaar. Dat was een belangrijke moraalboost voor de tweede seizoenshelft', kijkt Evenepoel terug. De Belg won later op het jaar onder meer de Ronde van Denemarken, Druivenkoers en Brussels Cycling Classic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws