Schelling over 'absurd' 2021: 'Voelt een beetje alsof ik een jaar heb overgeslagen' Wielrennen
Wielrennen

Schelling over 'absurd' 2021: 'Voelt een beetje alsof ik een jaar heb overgeslagen'

Schelling over 'absurd' 2021: 'Voelt een beetje alsof ik een jaar heb overgeslagen'

Voor Ide Schelling was het wielerseizoen van 2021 er een om nooit te vergeten. De renner van BORA-hansgrohe blikt in gesprek met Omroep West terug op een 'absurd jaar', waarin hij enkele dagen in de bolletjes trui mocht rijden tijdens de Tour de France: 'Als je mij als kind had verteld dat ik naar de Tour zou gaan, had ik je voor gek verklaard'.

Schelling is al sinds 2020 in het WorldTour-peloton te bewonderen in de kleuren van BORA-hansgrohe, maar zijn echte doorbraak volgde in 2021. Zo reed hij enkele dagen in de bolletjestrui in de Tour, werd hij vierde in de Brabantse Pijl en won hij met de GP Kanton Argau zijn eerste profzege. 'Ik heb mijzelf het hele jaar door verbaasd. Mijn eerste jaar was al goed, maar na de afgelopen maanden voelt het een beetje alsof ik een jaar heb overgeslagen. Dit had ik never nooit durven dromen. Alles viel op zijn plekje', blikt hij terug.

Hoe knap de prestaties waren die de goedlachse Hagenees in de Tour neerzette, zag hij nog niet direct in. 'Je krijgt het eerst maar half mee. Ik zat er helemaal in en genoot volop. Het besef kwam pas een paar maanden later. Toen pas dacht ik echt: holy fuck. Wat daar allemaal gebeurde, was fenomenaal. Er kwam heel veel op mij af.' Toch blaast Schelling niet hoog van de toren wat zijn toekomst betreft. 'Als ik zie hoe hard de echte grote toppers kunnen trappen, dan is dat iets om bang van te worden. Maar ik had in ieder geval nog nooit zo in de spotlight gestaan. Of ik uiteindelijk net zo goed word als zij? Dat lijkt mij sterk.'

Lees verder onder de foto

Schelling over 'absurd' 2021: 'Voelt een beetje alsof ik een jaar heb overgeslagen'
Schelling wint de Prijs voor de Strijdlust in de Amstel Gold Race

'Ik neem het allemaal ook niet zo serieus'

Ide Schelling

Schelling legt uit dat het plezier in het fietsen voor hem centraal staat. 'Ik neem het allemaal ook niet zo serieus', stelt hij. 'Dat is voor mij de beste manier om het beste in mezelf naar boven te halen.' Waar zijn plafond ligt, vindt de 23-jarige Nederlander dan ook lastig in te schatten. 'Grote wedstrijden als de Tour zijn leuk, maar daar heeft de kleine Ide nooit van gedroomd. Ik vind het leuk om lekker te koersen en een rol te spelen in de finales. Met die instelling ben ik op mijn best', sluit hij af.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws