Evenepoel zag Sheffield het ravijn invliegen: 'Daar mag over nagedacht worden, jammer' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel zag Sheffield het ravijn invliegen: 'Daar mag over nagedacht worden, jammer'

Evenepoel zag Sheffield het ravijn invliegen: 'Daar mag over nagedacht worden, jammer'

Remco Evenepoel verloor donderdag tijd op zijn concurrenten in de Ronde van Zwitserland, maar was na afloop vooral niet te spreken over de keuze van de organisatie om de finish na een afdaling in La Punt te leggen.

'Ik vind het jammer dat we zo’n steile beklimming afdalen in volle finale. Sheffield is zelfs in het ravijn gevlogen. Daar mag over nagedacht worden', liet de Belg weten aan HLN na het passeren van de finish. Romain Bardet sloot zich daarbij aan. 'Die val zag er heel hevig uit. Ik hoop dat het goed met hem gaat, want hij leek serieus geblesseerd.' Mattias Skjelmose zag die val eveneens gebeuren. 'Magnus vloog over de vangrail heen, het zag er heel naar uit.' INEOS Grenadiers heeft inmiddels laten weten dat Sheffield uit koers is, terwijl het Deense TV2 meldt dat hij relatief oké is na zijn val. Ook Gino Mäder is in diezelfde bocht hard ten val gekomen.

Evenepoel: 'Jammer genoeg plafonneerde ik'

Uiteindelijk kwam Evenepoel als tiende over de meet in de door Juan Ayuso gewonnen rit, waardoor hij nu de vierde plek in het klassement bezet. 'Ik voelde me al veel beter. Op zeven kilometer van de top liet Gall het tempo verhogen. Ik kende deze beklimming vanbinnen en vanbuiten en koos mijn eigen tempo. Niet volle bak maar ook niet traag. Ik was nooit echt ver weg. Jammer genoeg plafonneerde ik een beetje op 300 meter van de top. Anders was ik met die mannen over de streep gekomen en had ik geen tijd verloren', aldus de kopman van Soudal Quick-Step.

Toch was de eindconclusie over zijn vorm positief. 'Je kan niet alles verwachten, nadat je slechts negen dagen getraind hebt. Ik voel me elke dag beter worden, dat is positief. In topconditie trap ik gemiddeld zo’n 15 watt meer. Na al hetgeen dat de afgelopen maand gebeurd is, kan ik enkel tevreden zijn. Ik koers tegen mannen die in heel goeie conditie zijn en zich voorbereiden voor de Tour.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws