Evenepoel ziet 'veel jongens afzien' in Argentinië: 'Zag constant boven de 45 graden staan' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel ziet 'veel jongens afzien' in Argentinië: 'Zag constant boven de 45 graden staan'

Evenepoel ziet 'veel jongens afzien' in Argentinië: 'Zag constant boven de 45 graden staan'

Soudal Quick-Step boekte maandag zijn eerste zege van het wielerseizoen 2023. Sprinter Fabio Jakobsen was de snelste in de tweede rit van de Argentijnse rittenkoers Vuelta a San Juan na een perfecte lead-out van onder meer wereldkampioen Remco Evenepoel. De Belg was content met het feit dat hij de Nederlander aan de zege had kunnen helpen.

'Het idee was eigenlijk wat we laten zien hebben. Met een lange lead-out, aangezien een massasprint altijd nerveus en gevaarlijk is hier', stelde Evenepoel na afloop. 'We wilden gewoon uit de problemen blijven. Alles liep perfect, het deed me een beetje denken aan de sprints in de Algarve en Valencia van vorig jaar. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn', klonk het.

Evenepoel deed iets langere beurt dan gepland

'De gasten vertrouwden mij met een streep van 3 kilometer tot 800 meter voor de finish. Dat was iets langer dan gepland, maar hoe langer ik kon rijden hoe beter', vertrouwde Evenepoel toe. 'Dit is ook goed voor mij, voor de grote rondes. Om het gewoel in een peloton onder de knie te krijgen. Dit zijn korte inspanningen en daardoor intensieve trainingen. Toen mijn job erop zat, moesten ze het alleen nog afmaken. Het is altijd makkelijker om de snelste man in je team te hebben, maar dit is een goeie revanche voor wat er zondag gebeurde', doelt hij op de eerste rit, waarin ze verkeerd reden. Ditmaal was Evenepoel een stuk meer te spreken over de organisatie. 'Nu was het een tien, zondag een nul.'

'De benen voelen vrij goed op dit moment. Ik voelde me goed in de finale en kon een mooi verschil maken ten opzichte van de andere treintjes. Alles loopt dus vlot en dinsdag wacht ons een nieuwe belangrijke etappe, voor Fabio', stelt Evenepoel. 'Vanaf dan gaat het klassement wat beginnen spelen aangezien het heel warm is. Vele jongens zien echt af hier. Dat zag je nu al in de finale, niet veel renners hebben nog veel kracht over in de benen. Ik zag op mijn fietscomputer constant boven de 45 graden staan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws