Jakobsen dankt Evenepoel na Argentijnse zege: 'Wat een eer dat zo'n renner dat als wereldkampioen doet' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen dankt Evenepoel na Argentijnse zege: 'Wat een eer dat zo'n renner dat als wereldkampioen doet'

Jakobsen dankt Evenepoel na Argentijnse zege: 'Wat een eer dat zo'n renner dat als wereldkampioen doet'

Ook voor Soudal Quick-Step is de zegeteller van 2023 inmiddels beginnen lopen. Fabio Jakobsen spurtte in de Vuelta a San Juan op overtuigende wijze naar de ritzege in tweede rit, nadat hij in etappe één niet aan sprinten toekwam. De Nederlander was na afloop uiteraard dolblij met zijn behaalde overwinning in Argentinië.

'Deze zege dan ik aan mijn ploeggenoten', vertelde Jakobsen na afloop. 'Pieter en Jan (Serry en Hirt, red.) controleerden de rit vanaf het begin, om op die manier zeker te weten dat de kopgroep van de dag teruggehaald zou worden voordat alles zou ontploffen. Op drie kilometer van de finish nam Remco Evenepoel over, wat ik zag als een enorme eer. Dat zo'n renner van wereldklasse doet wat hij voor mij deed', aldus Jakobsen vol lof over de man in de regenboogtrui.

Jakobsen denkt dat er nog meer in het vat zit voor Soudal Quick-Step

'Vervolgens verzorgden Yves en Michael (Lampaert en Mørkøv, red.) een perfecte lead-out voor me. Ik kon in geen betere positie worden afgezet en hoefde alleen maar mijn ding te doen', aldus de Europees kampioen, die Fernando Gaviria (Movistar) en Jon Aberasturi (Trek-Segafredo) achter zich liet. 'Maar ik ben vooral trots op mijn ploeggenoten, ze zijn geweldig.'

'Dat ik hier win, maakt me sowieso blij. Vooral na wat er in de openingsetappe gebeurde', doelt de winnaar op de rit rondom San Juan, waarin hij met een deel van het peloton op de verkeerde weghelft terechtkwam in de slotkilometer. 'Het was hier wel heet, maar de jongens waren geweldig en uiteindelijk beschikte ik over de snelste benen. Dat ik hier zoveel topsprinters kan kloppen, geeft me veel moraal. We hebben nu onze overwinning, maar hopen niet dat hier stopt. Deze week brengt nog meer kansen', sluit de winnaar uit Nederland met een goed gevoel af in Argentinië.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws