Fabio Jakobsen verslaat Mads Pedersen en boekt tweede ritzege in Ronde van Denemarken Wielrennen
Wielrennen

Fabio Jakobsen verslaat Mads Pedersen en boekt tweede ritzege in Ronde van Denemarken

Fabio Jakobsen verslaat Mads Pedersen en boekt tweede ritzege in Ronde van Denemarken

Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De Nederlander van Soudal Quick-Step was in de straten van Bagsværd de snelste in de massasprint, nadat de kopgroep in extremis was ingerekend. Mads Pedersen (Lidl-Trek) moest genoegen nemen met de tweede plaats, Luca Colnaghi (Bardiani) werd derde. Lidl-Trek-thuisrijder Mattias Skjelmose behield de leiding in het algemeen klassement.

178,4 kilometer op de voorlaatste dag, een potentiële sprintkans, maar liep het ook zo? Flink wat renners hadden de ambitie om weg te komen in de openingsfase, maar het waren er uiteindelijk maar zes die daarin slaagden. Simon Pellaud, Emil Vinjebo, Jakob Egholm, Rasmus Wallin, Jules Hesters en Rasmus Pedersen reden ervan weg, maar kregen nooit een heel grote voorsprong van het peloton.

Peloton maakt het spannend, maar het is uiteindelijk wel Jakobsen die zegeviert

Ondanks dat het sextet geen grote voorgift bijeen wist te fietsen, hielden vier van de zes oorspronkelijke leiders het bijzonder lang vol. Dat waren Pellaud, Vinjebo, Wallin en Pedersen. In het peloton was het vooral Soudal Quick-Step (lees: 'El Tractor' Tim Declerq) dat het tempo bepaalde, maar de vier overgebleven koplopers verweerden zich kranig. Met nog vijf kilometer voor de boeg hadden Pellaud en co zelfs nog circa twintig seconden voorsprong. Dat resulteerde in een paniekerige situatie in het peloton, waarna ook Uno-X (ten dienste van Søren Wærenskjold) in de ultieme slotfase een handje kwam toesteken.

Pas op twee kilometer voor het einde werden de vluchters bij de lurven gegrepen, waarna alles in werking kon worden gesteld voor een massasprint in Bagsværd. Die spurt werd op overtuigende wijze gewonnen door Jakobsen, die zijn tweede ritzege in de Scandinavische race boekte. Pedersen moest genoegen nemen met plaats twee, Colnaghi vervolledigde het spreekwoordelijke podium. Op zaterdag 19 augustus wordt de Deense rittenkoers afgesloten met een individuele tijdrit. In de afsluitende chrono verdedigt Skjelmose zijn leidende positie.

Uitslag etappe 4 Ronde van Denemarken 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws