Favorieten CRO Race etappe 2 | Wie houdt Milan van tweede profzege in sprintetappe? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten CRO Race etappe 2 | Wie houdt Milan van tweede profzege in sprintetappe?

Favorieten CRO Race etappe 2 | Wie houdt Milan van tweede profzege in sprintetappe?

Na openingsetappe van dinsdag is het woensdag tijd voor de tweede rit van de CRO Race. De eerste rit was een spektakelstuk door het verschrikkelijke weer en de lastige finale, waar Jonathan Milan met de zege aan de haal ging, waardoor hij logischerwijs de leiding pakte in het klassement. Zulk spektakel is niet te verwachten in de tweede rit, al is het wel net zo nat. In De Leiderstrui neemt het parcours en de favorieten voor de dagzege met u door.

Parcours etappe 2 CRO Race 2022

Favorieten CRO Race etappe 2 | Wie houdt Milan van tweede profzege in sprintetappe?

De tweede etappe van de Kroatische meerdaagse koers is een stuk makkelijker dan de openingsrit, maar ook korter. De start is in Otocac en na 163 kilometer ligt de finish in de kustplaats Zadar. Er zijn onderweg drie tussensprints. Na 32 kilometer ligt de eerste in Perusic. In de laatste 23 kilometer liggen er nog liefst twee puntensprints: de laatste zelfs op 4,5 kilometer van de aankomst. Daar zal hoogstwaarschijnlijk niet voor gesprint worden.

De etappe begint op zo'n vierhonderd meter boven zeeniveau. De weg is voor negentig kilometer nagenoeg vlak, tot er even geklommen moet worden naar Prezid. Deze klim is van de tweede categorie. Met 4,5 kilometer aan 4,6 procent is het geen super lastige onderneming. Bovendien ligt de top op ruim zestig kilometer van de streep. Na deze beklimming moet het peloton zo'n twaalf kilometer dalen, waarna het relatief glooiende terrein normaal gesproken niet genoeg zal zijn om de sprinters te doen lossen. De laatste 4,5 kilometer worden verreden in een plaatselijk rondje in Zadar.

Weer etappe 2 CRO Race 2022

Net als gisteren is het weer verre van ideaal voor een wielerkoers in Kroatië. De temperatuur ligt in Zadar op zo'n 22 graden maar er zal veel regen vallen. Een tweede dag op rij dat het slechte weer mogelijk roet in het eten gooit. Net als gisteren zal de wind normaal gesproken geen echte rol van betekenis spelen, al kan dat aan de kust nog anders zijn.

Favorieten etappe 2 CRO Race 2022

Waar op dag één na een heuvelachtige finale toch de snelle mannen de dienst uitmaakten, kijken we op dag twee ook naar de sprinters. Met de tweede helft van de etappe - die voor een groot deel in dalende lijn gaat - is de slotfase voor hen ideaal. Naar de topfavoriet hoeven we niet lang te zoeken; dat is natuurlijk Jonathan Milan, de renner van Bahrain Victorious die met machtige pedaalslagen de openingsrit overtuigend won. Kan hij na zijn eerste profzege de dag erna gelijk een tweede winnen?

De Italiaanse leider hoeft in Kroatië weinig te vrezen van de wereldtop als het om sprinten gaat. Met wat goede wil kan je Elia Viviani daar nog onder scharen, maar de sprinter van INEOS Grenadiers is niet meer de sprinter die in het verleden etappes in grote rondes won. Misschien dat INEOS dan ook wel eerder mikt op de jonge Duitser Kim Heiduk. Hij werd in de eerste etappe al uitgespeeld als sprinter en werd verdienstelijk vierde.

Favorieten CRO Race etappe 2 | Wie houdt Milan van tweede profzege in sprintetappe?

Het podium bestond in de openingsrit volledig uit Italianen. De routinier Sacha Modolo nam de tweede plek voor zijn rekening. De 35-jarige sprinter toonde daarmee aan nog over de nodige explosiviteit te beschikken. Mag hij woensdag als winnaar het podium op? De nummer drie van dinsdag was Mirco Maestri, die we niet zozeer als sprinter kennen maar juist als aanvaller. In dit minder sterke veld aan sprinters kan hij echter zomaar verrassen.

Twee pure sprinters die de finale in de openingsrit niet wisten te overleven waren Matteo Moschetti en de Nederlander Arvid de Kleijn. Met de vlakke finale van woensdag zullen zij zich op dag twee zeker mengen. Trek-Segafredo heeft met Jon Aberasturi een tweede optie naast Moschetti. Andere snelle renners om in de finale rekening mee te houden zijn Pierre Barbier (B&B Hotels), Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces) en Nils Eekhoff (Team DSM).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws