Favorieten en starttijden tijdrit etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024 | Armpje drukken begint Wielrennen
Wielrennen

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024 | Armpje drukken begint

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024 | Armpje drukken begint

Na drie listige dagen in het Critérium du Dauphiné is het in de vierde etappe in Frankrijk tijd voor de individuele beproeving tegen de klok. 34 kilometer lang stampen, als dat niet voor verschillen in het klassement gaat zorgen?! In de Leiderstrui neemt je mee!

Parcours etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024

dauphine 2024 etappe 4

Het is tijd voor de chrono van de Critérium du Dauphiné van dit jaar! En dat is er eentje van liefst 34 kilometer, tussen Saint-Germain-Laval en Neulise. In totaal moeten er 375 hoogtemeters overwonnen worden, wat het dus zeker geen biljartvlak parcours maakt.

De weg naar Pinay loopt bijvoorbeeld zo'n drie kilometer lang op aan gemiddeld vier procent, maar eigenlijk gaat het van begin tot einde constant een beetje op en af. Indelen zal dus belangrijk zijn in deze test voor de klassementsrenners.

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024 | Armpje drukken begint

Beklimmingen
Geen gecategoriseerde.

Weer etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024

Prima! Na enkele mindere dagen is het woensdag 24 graden Celsius in de omgeving van Neulise, waar de wind licht in de rug zal staan. Niet al te veel invloed op het verloop van de dag, dus.

Starttijden etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024

Jensen Plowright rolt namens Alpecin-Deceuninck om 13.46 uur als eerste van het startpodium, gele truidrager Derek Gee is woensdag om 16.14 uur als laatste aan de beurt. Zo'n drie kwartier later weten we hoe de belangrijkste klassementsmannen zich tot elkaar verhouden. Hieronder hebben we de belangrijkste namen voor de ritzege en de belangrijkste klassementsrenners op een rijtje gezet.

13.49 uur: Joshua Tarling - INEOS Grenadiers
15.00 uur: Matteo Sobrero - Team Jayco-AlUla
15.30 uur: Neilson Powless - EF Education-EasyPost
15.39 uur: Ilan Van Wilder - Soudal-Quick Step
15.43 uur: Sepp Kuss - Visma | Lease a Bike

15.42 uur: Remco Evenepoel - Soudal-Quick Step
15.49 uur: Mikel Landa - Soudal-Quick Step
16.00 uur: Santiago Buitrago - Bahrain Victorious
16.01 uur: Juan Ayuso - UAE-Team Emirates
16.04 uur: Aleksandr Vlasov - BORA-hansgrohe

16.05 uur: Carlos Rodríguez - INEOS Grenadiers
16.08 uur: Bruno Armirail - Decathlon AG2R La Mondiale
16.10 uur: Matteo Jorgenson - Visma | Lease a Bike
16.11 uur: Primoz Roglic - BORA-hansgrohe

Check de volledige startlijst voor de tijdrit hier.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024

Het Critérium du Dauphiné mag rekenen op de aanwezigheid van zowel de wereldkampioen als Europees kampioen tijdrijden, dus we lijken ons op te mogen maken voor een mooi duel om de dagzege. Zowel Remco Evenepoel (namens Soudal Quick-Step drager van de regenboogtrui) als Joshua Tarling (winnaar van de Europese titel voor INEOS Grenadiers) komt echter uit een periode met wat strubbelingen, dus hoe staat het er bij hen voor?

Met deze hoogtemeters in dit aantal kilometers kom je uiteraard ook bij de beter tegen de klok rijdende klassementsmannen uit. Naast Evenepoel heb je het dan over Primoz Roglic van BORA-hansgrohe, al bouwen we na diens valpartij op dinsdag wat zekerheid in. Mocht Roglic echter de vorm van de openingsdag van de Ronde van het Baskenland hebben, dan berg je maar.

primoz roglic

Ook Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe) en Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) kunnen als adjudanten goed tegen de klok rijden. Juan Ayuso is op papier de beste man tegen de klok namens UAE-Team Emirates, zoals hij begin dit seizoen al bewees in Tirreno-Adriatico. Verder kunnen ook Matteo Jorgenson, Sepp Kuss (Visma | Lease a Bike), Tim Wellens, Pavel Sivakov (UAE), Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers) en Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek) een aardige chrono voorleggen.

Wat met de specialisten? Naast Tarling kom je dan uit bij de goed in vorm zijnde Bruno Armirail (Decathlon AG2R), maar ook bijvoorbeeld Magnus Cort (Uno-X), Matteo Sobrero (BORA-hansgrohe) en zeker ook Mads Pedersen van Lidl-Trek. En wat kan leider Derek Gee, die zijn goede benen van zijn hoogtestage doorpakte met een overwinning op dag drie?

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor etappe 4 Critérium du Dauphiné 2024?

Topfavoriet: Joshua Tarling (INEOS Grenadiers) en Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step)
Outsiders: Primoz Roglic, Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe), Juan Ayuso (UAE-Team Emirates) en Bruno Armirail (Decathlon AG2R)
Long shots: Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike), Mads Pedersen, Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), Matteo Sobrero (BORA-hansgrohe), Magnus Cort (Uno-X), Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers) en Pavel Sivakov (UAE-Team Emirates)

Poll

Wie wint etappe 4 in de Critérium du Dauphiné?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news