Visma-ziekenboeg loopt leeg: ook Uijtdebroeks, Kelderman en Gesink (na 'laagtekamp') staan voor rentree Wielrennen
Wielrennen

Visma-ziekenboeg loopt leeg: ook Uijtdebroeks, Kelderman en Gesink (na 'laagtekamp') staan voor rentree

Visma-ziekenboeg loopt leeg: ook Uijtdebroeks, Kelderman en Gesink (na 'laagtekamp') staan voor rentree

Visma | Lease a Bike zat dit seizoen tot dusver ontegenzeggelijk in de hoek waar de klappen vallen, maar ondertussen stroomt de ziekenboeg van de Nederlandse formatie langzamerhand leeg. Een deel van de geslagenen werkt momenteel in Tignes aan een comeback, een ander deel staat deze week voor de rentree.

De afgelopen weken keerden Bart Lemmen, Wout van Aert, Koen Bouman en ook Dylan van Baarle al terug na een langere tijd zonder competitie en verschillende problemen, terwijl kopman Jonas Vingegaard momenteel ook al in betere conditie steekt. De Deen is samen met Van Aert en de in de Giro d'Italia uitgevallen Christophe Laporte op hoogte in Tignes, waar ze werken aan de conditie voor (hopelijke?) deelname aan de Tour de France.

Een ander deel van de ziekenboeg hervat - als het goed is - deze week in Zwitserland de competitie. Op de voorlopige startlijst van de zware editie van de Ronde van Zwitserland van dit seizoen prijken de namen van de in de Giro d'Italia uitgevallen Robert Gesink en Cian Uijtdebroeks, alsook die van Wilco Kelderman: de klimmer uit Barneveld brak in de slotrit van Parijs-Nice zijn sleutelbeen en koerst dus al bijna drie maanden niet.

Naast dat drietal keert normaliter ook Ben Tulett terug in competitie, nadat hij in april te maken had met ziekte. De Brit werkte net als Johannes Staune-Mittet een deel van de hoogtestage met de Tourploeg af in de Sierra Nevada, waar ook Kelderman bij was. Verder staan ook Attila Valter en Milan Vader erop voor de Ronde van Zwitserland, die dit jaar meerdere berg- en tijdritten bevat.

Gesink en Uijtdebroeks zaten niet bij pakken neer na Giro-opgave

Voor Gesink en Uijtdebroeks was het uiteraard een bittere pil dat ze de Giro moesten verlaten. De Nederlander liep op dag één een handbreuk op. In de eerste dagen wandelde hij de nodige kilometers in Andorra, maar amper vier dagen na zijn crash zat hij ook alweer op de Tacx en eveneens vrij snel buiten op de fiets. Via een zogenoemd 'laagtekamp' in Frankrijk en zijn 38e verjaardag op 31 mei stoomde hij zich vervolgens alweer wedstrijdklaar.

Uijtdebroeks moest - volop in de strijd voor een goed eindklassement en de jongerentrui - de ronde verlaten na de eerste rustdag, maar stoomde zich met trainingen in de bergen vrij vlot alweer klaar voor de Ronde van Zwitserland, een wedstrijd die hem goed zou moeten liggen. Het is nog niet officieel duidelijk of hij dit seizoen nog een grote ronde betwist, maar de Vuelta in het najaar zou een goede mogelijkheid zijn.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news